Cum pot companiile să atragă şi să păstreze angajaţii punând accentul pe natură la birou

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 28 noiembrie 2021 33 afişări

În ultima vreme, de când cu criza sanitară, au devenit tot mai importante calitatea aerului din birouri şi starea de bine a angajaţilor care nu mai lucrează de acasă. Ca atare, diverse companii caută soluţii pentru birourile lor din New York, punând accentul pe o atmosferă plăcută înaintea prestigiului unei adrese din zone ca Fifth Avenue din New York, scrie Financial Times.

Acestea mizează pe tendinţa omului de a căuta legătura cu natura, aşa-numita „biofilie” şi preferă clădiri care se pot amenaja astfel încât să le permită celor dinăuntrul ei să se simtă cât mai mult ca în natură. În cazul în care un zgârie-nori tradiţional nu poate oferi acest lucru, se merge pe clădiri scunde care pot fi amenajate corespunzător. Există, bineînţeles, şi firme de arhitectură specializate, cum ar fi CookFox, de la New York, care şi-a transformat sediul dintr-o clădire de birouri într-un spaţiu verde, folosindu-se de plante la jardinieră chiar şi pentru delimitarea spaţiilor de lucru ale angajaţilor şi având o terasă pe care se  cresc albine. Printre proiectele firmei se numără unul de transformare a unei vechi clădiri din Manhattan, unde veneau cândva trenurile cu marfă pentru această zonă, St. John’s Terminal, în clădire modernă de birouri apropiată de natură. Faţada de cărămidă a St. John’s Terminal a fost înlocuită cu sticlă, dând la iveală traseele liniilor de tren de altădată şi permiţând luminii soarelui să pătrundă înăuntru. S-a optat pentru scări cât mai multe, din dorinţa de a-i determina pe oameni să petreacă mai mult timp unii cu alţii discutând, urmând a fi instalate şi grădini, inclusiv pe o terasă. Utilizatorul clădirii va fi Google, care l-a angajat chiar pe directorul unei organizaţii care încearcă să determine cum arăta natura din Manhattan înainte de venirea europenilor pentru a folosi numai plante din partea locului.

CookFox consideră că accentul pe natură la birou va ajuta multe companii să atragă şi să păstreze angajaţi, mai ales că celor tineri nu prea le mai place să lucreze în clădiri obişnuite de birouri ca acelea în care lucrau părinţii lor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
birouri,
new york,
angajati,
natura,
cladiri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.