Cobaii intra in somaj

Postat la 05 februarie 2008 1 afişăre

Soarecele de laborator va fi alungat, intr-un viitor nu prea indepartat, din laboratoarele companiilor producatoare de cosmetice, ca urmare a unei interdictii de utilizare a animalelor pentru testarea acestor produse, ce se asteapta a fi impusa la nivel european din martie 2009.

Companiile vor fi astfel nevoite sa caute alternative, una dintre cele propuse avand la baza folosirea unei lamele de sticla, asemanatoare unei lame de microscop, pe care pot fi studiate culturi de celule umane si enzime. Doi profesori universitari, Jonathan Dordick de la Rensselaer Polytechnic Institute si Douglas Clark de la Universitatea din California, au pus la punct aceasta solutie, care permite studierea reactiilor umane la compusi chimici cu potential toxic, eliminand astfel nevoia de testare pe animale a cosmeticelor sau medicamentelor. Produsul creat de catre Dordick si Clark consta din doua lamele. Prima, numita MetaChip, contine enzime specifice ficatului uman. Cealalta, numita DataChip, poate contine, in functie de necesitati, culturi de celule de vezica urinara, ficat, rinichi, inima, piele sau plaman. Suprapunand lamelele, se obtine o reactie asemanatoare celei din organismul uman, putandu-se astfel testa raspunsul la o substanta sau alta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
laborator,
teste,
cobai
/arta-si-societate/panorama/cobaii-intra-in-somaj-2364583
2364583
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.