Criza a venit cu chilipiruri imobiliare in Caraibe

Postat la 20 octombrie 2009 66 afişări

Starea delicata a economiei ii indeparteaza pe unii de vise de-o viata, in timp ce altii sunt mai aproape ca niciodata de momentul implinirii lor.

Asa stau lucrurile in cazul europenilor care isi doreau de mult o casa de vacanta intr-un loc exotic precum Insulele Caraibe, dar care nu si-o puteau permite din cauza ca era prea scumpa pentru posibilitatile lor.

Cum veniturile din turism din zona s-au redus cu 30% ca urmare a crizei economice, iar vanzarile de proprietati de vacanta au scazut la mai putin de jumatate, o proprietate in Caraibe a devenit mai accesibila decat anii trecuti. Preturile in Barbados, de exemplu, au scazut cu pana la 15% comparativ cu 2007, in timp ce pe insulele mai mici, unde infrastructura este mai putin dezvoltata, preturile sunt cu cel putin 20% mai mici.

Daca prin traditie casele de vacanta din aceasta destinatie exotica erau cumparate de americani, cumparatorii din SUA s-au imputinat considerabil cu incepere din 2008, drept pentru care detinatorii proprietatilor propuse spre vanzare au fost nevoiti sa mai renunte la unele dotari de lux, pentru a le face atragatoare pentru cumparatorii cu mai putine resurse disponibile pentru o asemenea investitie.

Ca urmare, cererea de proprietati caraibiene din partea clientilor europeni, dar in special britanici, a inceput sa creasca din primavara, mai ales ca acestea sunt sensibil mai ieftine decat casele de vacanta de pe coasta europeana a Mediteranei. Daca pana nu de mult era greu de gasit o proprietate in Caraibe sub 430.000 de euro, acum sunt mii de oferte si se pot gasi chiar si case de vacanta cu preturi apropiate de 200.000 de euro.

Expertii imobiliari atrag insa atentia doritorilor ca ar fi bine sa fie foarte atenti de la cine cumpara, deoarece exista si proiecte care, desi anuntate, au ramas doar pe hartie. O alta problema pentru cei ce planuiesc o evadare periodica la casa lor de vacanta din Caraibe o reprezinta si reducerea numarului de zboruri spre aceasta destinatie din cauza aceleiasi crize economice.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/criza-a-venit-cu-chilipiruri-imobiliare-in-caraibe-5017267
5017267
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.