Caldura mare

Postat la 15 ianuarie 2008 1 afişăre

Incalzirea globala afecteaza turismul, astfel incat destinatii foarte cautate in ziua de azi ar putea deveni impracticabile pana in anul 2020, arata un raport elaborat de catre Centrul pentru Studiul Viitorului din Marea Britanie.

SPANIA: La fel ca si Malta si Creta, aceasta tara se va confrunta cu o seceta acuta din cauza unor veri mai calde si mai uscate in regiunile sudice, precum si cu penuria de apa. Sudul acestor zone va deveni mult prea cald ca sa mai fie suportabil pentru majoritatea turistilor. Cea mai afectata va fi insa capitala Greciei, Atena, unde temperaturi de peste 40 de grade vara vor fi la ordinea zilei, dublate de smog.

MALDIVE: Arhipelagul de atoluri din Oceanul Indian va fi afectat de ridicarea nivelului marii cauzat de topirea ghetarilor, deoarece in aceasta zona insulele se afla la numai un metru deasupra nivelului apei, fiind in pericol de inundare. Aceeasi soarta ar putea-o avea si alte locuri de pe glob, ca Goa (pe coasta de vest a Indiei), plajele din Florida si mlastinile Everglades (sudul Floridei).

ALPI: Iernile din ce in ce mai blande, unde zapada va deveni un eveniment mai degraba decat ceva obisnuit, vor afecta statiunile cautate de turistii amatori de schi si alte sporturi de iarna. E vorba mai ales de statiunile montane situate la altitudini mai joase, cu precadere din partea estica a Alpilor, cum ar fi Kitzbühel din Austria.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
incalzire,
globala,
turism,
viitor,
studiu
/arta-si-societate/panorama/caldura-mare-2336226
2336226
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.