Banana discordiei

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 12 decembrie 2021 33 afişări

Banana discordiei

Gândită de creatorul său, artistul australian Adam Stone, drept un comentariu asupra excesului nesustenabil din societatea actuală şi asupra impactului de mediu pe care îl are acesta, o sculptură din oraşul Melbourne stârneşte controverse.

Sculptura, o banană antropomorfizată intitulată „Fallen Fruit” a fost amplasată aproape de o intersecţie din oraş în cadrul unui proiect de îmbunătăţire a siguranţei circulaţiei, primind aprecieri, dar şi critici.

Acestea din urmă au venit deoarece lucrarea a fost plătită de autorităţi din bani publici, multă lume considerând că fondurile puteau fi cheltuite mai bine. Pe lângă aprecieri sau critici, banana din intersecţie a atras şi atenţia unor persoane care au încercat s-o taie în timpul nopţii cu fierăstrăul, scrie The Guardian.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.