Balsoi Teatr revine in 2009

Postat la 12 februarie 2008 2 afişări

Celebrul Balsoi Teatr din Moscova se va redeschide in luna noiembrie a anului 2009, cu un an mai tarziu decat fusese programat initial, dupa terminarea lucrarilor de consolidare si renovare. Teatrul a fost inchis in urma cu trei ani, deoarece ajunsese intr-o stare deplorabila, fiind chiar in pericol de prabusire, din cauza deteriorarii peretilor si a deplasarii fundatiei.

Data redeschiderii a fost amanata fata de termenul estimat initial, dupa ce inginerii care aveau sa se ocupe de consolidarea si renovarea teatrului au constatat ca peste 75% din structura cladirii este instabila. Infiintat in anul 1776 de catre Imparateasa Ecaterina cea Mare, Balsoi Teatr functioneaza in sediul actual din 1825, gazduind printre altele, premiera baletului „Lacul lebedelor“ din 1877. Pentru consolidarea cladirii - un proces foarte dificil, data fiind valoarea istorica a acesteia - au fost angajati peste 1.000 de muncitori, iar cheltuielile se cifreaza la 18 miliarde de ruble (circa 495 de milioane de euro) si sunt suportate de catre guvernul Rusiei. Balsoi Teatr se va redeschide cu spectacolul de opera „Ruslan si Ludmila“ de Mihail Glinka, in aceeasi luna noiembrie a anului viitor fiind programat si un concert al orchestrei si corului operei La Scala din Milano.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Balsoi Teatr,
redeschidere,
renovare
/arta-si-societate/panorama/balsoi-teatr-revine-in-2009-2378185
2378185
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.