Atkins a avut dreptate

Postat la 05 februarie 2008 1 afişăre

Desi doctorii spun de ani buni ca solutia cea mai eficienta de a pierde in greutate este reducerea consumului de grasimi combinata cu exercitiul fizic, un cunoscut scriitor de lucrari din domeniul popularizarii stiintei, Gary Taubes, sustine ca de fapt acestia se inseala.

Taubes considera ca de fapt predispozitia la ingrasare este determinata genetic, iar cei cu astfel de inclinatii nu vor putea slabi facand sport. Principalii vinovati de aparitia obezitatii sunt carbohidratii, care stimuleaza secretia de insulina, care la randul sau determina acumularea de grasime. Concluziile sale par a da dreptate teoriei pe care se bazeaza celebrul regim de slabire Atkins; Gary Taubes afirma ca obezitatea a devenit o problema in SUA la finalul anilor ’70 dupa ce oamenii au inceput sa fie sfatuiti sa manance mai putine grasimi, pe care le-au inlocuit cu carbohidrati. Ca o curiozitate, inainte de acest moment, lumea medicala parea sa aiba aceeasi opinie ca Taubes, candva recomandandu-se renuntarea nu la grasimi, ci la paste, paine, cartofi, orez si bere celor care doreau sa slabeasca.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sanatate,
dieta,
regim,
obezitate,
carbohidrati
/arta-si-societate/panorama/atkins-a-avut-dreptate-2364594
2364594
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.