Atelierul inventatorului James Watt, reasamblat la Science Museum din Londra (VIDEO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 10 aprilie 2011 131 afişări

Inventarea motorului cu aburi modern de catre James Watt avea sa schimbe lumea si sa-i aduca celebritatea inventatorului sau, conferind totodata suprematia industriala Marii Britanii.

Pana la construirea acestuia insa, Watt adusese deja imbunatatiri unor instrumente stiintifice si muzicale sau unelte. Importanta sa in istoria industriei a facut ca dupa moartea sa in 1819, atelierul lui din Heathfield, de langa Birmingham, sa fie pastrat intact, desi nu a fost transformat in muzeu. In 1924, cand casa respectiva a fost demolata, atelierul a fost dezmembrat, iar Science Museum - Muzeul de Stiinta din Londra a cumparat toata colectia de articole din atelier, constand din 8.434 de obiecte, printre care un cuptor, un birou, un strung, un banc de lucru, diverse recipiente de sticla, matrite sau bucati de roca.

Pentru prima data, atelierul a fost acum reconstruit, iar colectia devine accesibila publicului, in expozitia permanenta deschisa la finele lui martie la Muzeul de Stiinta de la Londra. Muzeul a colaborat cu un artist care a realizat o animatie video cu obiectele din atelier, spre a le oferi o idee despre expozitie celor care nu vor ajunge prea repede la Londra sa vada atelierul.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/atelierul-inventatorului-james-watt-reasamblat-la-science-museum-din-londra-video-8143960
8143960
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.