Artă cu lux şi genţi. Cum transformă artiştii unul dintre cele mai comune accesorii

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 10 iulie 2021 53 afişări

Artă cu lux şi genţi. Cum transformă artiştii unul dintre cele mai comune accesorii

Ouă Fabergé, coşuri de flori, broscuţe, cutii de lapte sau castane cu tot cu teacă pot şi au devenit accesorii de modă de-a lungul timpului, când diverşi creatori s-au gândit să dea o formă mai deosebită genţilor şi poşetelor.

Dacă prin secolul XVII se purtau punguţe în formă de broască şi tot cu mulţi ani în urmă se purtau genţi cu blazon, mai aproape de zilele noastre genţile şi poşetele au devenit mijloace de exprimare artistică pentru mulţi creatori, aşa cum o arată o expoziţie dedicată acestui tip de accesorii, de la Victoria & Albert Museum din Londra, scrie BBC.

Mai mult, de nişte ani încoace, companii importante din industria luxului au apelat la artişti care să readucă în atenţie modele mai vechi ale lor, reinterpretându-le, spre bucuria colecţionarilor. Aceştia din urmă, spun specialiştii caselor de licitaţii, privesc genţile şi poşetele de lux drept investiţii şi nu simple articole de modă. Unele persoane cumpără asemenea articole pentru a le expune ca pe nişte opere de artă, altele le cumpără indiferent de preţ şi pentru a le folosi la diverse ocazii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MODA,
lux,
accesorii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.