Aidez les concierges

Postat la 05 februarie 2008 1 afişăre

Franta s-ar putea vedea confruntata cu disparitia unei meserii vechi: cea de „concierge“ - cel ce se ocupa de curatenia unei cladiri de locuinte, un fel de administrator combinat cu portar si in acelasi timp functionar social, dat fiind numarul mare de batrani care locuiesc singuri si al familiilor monoparentale, pe care un „concierge“ le ajuta.

In ultimul deceniu, numarul celor care indeplinesc functia de „concierge“, in majoritate femei, dar in unele cazuri si barbati, s-a redus cu 10.000 de persoane, iar daca scaderea va continua, numai cei bogati isi vor permite sa apeleze la serviciile lor.

Multi locatari prefera sa-i inlocuiasca cu serviciile oferite de firme de curatenie si cu sisteme de acces pe baza de cartela. „Les concierges“ s-au organizat insa si cer guvernului de la Paris sa ia masuri, avand in vedere ca acum costurile angajarii unui „concierge“ (circa 12.000 de euro pe an ca salariu si aproape tot atat in taxele catre stat platite de angajatori) au ajuns prohibitive pentru cei din clasa medie. Deocamdata au reusit sa atraga sprijin parlamentar, promitandu-li-se introducerea unui initiative legislative care sa prevada deducerea salariului unui „concierge“ din impozitele platite de locatarii cladirii unde acesta este angajat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
administratori,
functionari,
social,
concierge
/arta-si-societate/panorama/aidez-les-concierges-2364597
2364597
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.