O idee simplă cu care se poate ilumina un oraş (VIDEO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 30 septembrie 2012 43 afişări

O lucrare de artă interactivă realizată de artistul canadian Rafael Lozano-Hemmer le propune celor care locuiesc sau au drum prin Philadelphia până la jumătatea lunii octombrie să-şi transpună vorbele în lumini.

Instalaţia lui Lozano, intitulată "Open Air", constă din 24 de proiectoare ce creează jocuri de lumini din mesajele vocale lăsate de public, care are la dispoziţie o aplicaţie pentru telefonul mobil sau un site prin intermediul cărora să înregistreze mesaje, fie ele cântece, poezii, urări adresate echipei preferate ori dedicaţii. Mesajele sunt apoi redate de un sistem audio instalat în apropierea proiectoarelor şi poate fi urmărită şi o interpretare luminoasă a lor.

Jocurile de lumini vor fi animate nu numai de mesajele publicului, ci şi de ale unor personalităţi, precum şi de cântece de păsări. Pentru a nu deruta însă înaripatele aflate în pllină migraţie, organizatorii vor opri din când în când proiectoarele responsabile de jocurile de lumini.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/o-idee-simpla-cu-care-se-poate-ilumina-un-oras-video-10140555
10140555
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.