Melodia zilei: Angela Gheorghiu - "La Vitleem colo-n jos"

Postat la 22 decembrie 2013 181 afişări

Colindul "La Vitleem colo-n jos" este extras de pe noul album de colinde româneşti al sopranei Angela Gheorghiu. Colindul este tradiţional, prelucrat de Nicolae Lungu, iar aranjamentul a fost realizat de Dan Dediu.

Melodia zilei: Angela Gheorghiu - "La Vitleem colo-n jos"

Celebra soprana Angela Gheorghiu a primit din partea casei sale de discuri, MediaPro Music, Discul de Aur pentru vânzări ale primului sau album de colinde româneşti, "O, ce veste minunată!", lansat în noiembrie. Albumul a fost elogiat deja de cea mai prestigioasă revistă de muzică clasică din lume, "Gramophone".

"Audiţia acestor colinde, în interpretarea Angelei Gheorghiu, este o experienţă uimitoare. Soprana îşi pune amprenta asupra acestor colinde vibrante şi deseori emoţionante prin intermediul unui timbru unic, născut din identificarea sa interioară şi familiaritatea cu acest gen de muzică, parte din moştenirea sa culturală", se arată în cronica din "Gramophone".

Noul material discografic, realizat cu sprijinul Radio România şi al Centrului Cultural Casa Artelor, conţine 16 dintre cele mai îndrăgite colinde tradiţionale româneşti, printre care "Bună dimineaţa la Moş Ajun", "Florile dalbe (Astăzi s-a născut Hristos)" sau "Colindiţa".

Piesele sunt înregistrate la Sala Radio, alături de Orchestra Naţională Radio, dirijor Tiberiu Soare, Corul Naţional de Cameră Madrigal, dirijor Voicu Popescu şi Corul Accoustic, dirijor Daniel Jinga, şi in Studioul ISV - Ines Studio & Video.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/muzica/melodia-zilei-angela-gheorghiu-la-vitleem-colo-n-jos-11805549
11805549
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.