Soluţie pentru cei care se tem de moarte

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 13 mai 2017 168 afişări

Dacă în prezent nu se mai poate face nimic, poate viitorul va aduce o soluţie, iar pentru cei dispuşi să plătească pentru această şansă există şi proiecte care să încerce să le-o ofere. Un astfel de proiect este Timeship, care ar urma să fie construit în Texas, scrie Financial Times, şi va stoca nu numai ADN de la specii dispărute sau pe cale de dispariţie şi organe congelate pentru transplant, ci şi circa 10.000 de oameni crioprezervaţi în speranţa că într-o bună zi vor putea fi treziţi şi vindecaţi de bolile care le-au adus moartea.

Soluţie pentru cei care se tem de moarte

Proiectul Timeship este coordonat de arhitectul Stephen Valentine, care îl pregăteşte de douăzeci de ani, iar construcţia va începe imediat ce va exista tehnologia necesară reanimării unei persoane crioprezervate, investitorii aşteptându-se ca aceasta să fie disponibilă nu peste mulţi ani. Amplasamentul Timeship a fost astfel ales încât să fie ferit de cutremure şi în apropiere de surse de energie geotermală, centrul trebuind să poată funcţiona indiferent de dezastre pentru circa 100 de ani. Proiectul ar necesita o investiţie de 500 de milioane de dolari, după estimările arhitectului.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.