O cina fusion cu prietenii - noul trend

Postat la 14 iunie 2010 131 afişări

Mai e mult pana la cina privata a bancherilor de investitii de 15.000 de euro de la Londra, dar romanii au inceput sa prinda gustul conceptului de “private dining”, pe care restaurantele si companiile il privesc ca o posibila luminita de la capatul crizei.

Cinele fastuoase, pregatite de bucatari care se lauda cu stele Michelin, servite dupa ritualurile de la curtea regilor, cu dansatori profesionisti, magicieni sau cantareti de opera sunt la mare cautare printre elitele lumii. Companiile care organizeaza astfel de evenimente s-au inmultit in ciuda crizei, mai ales ca bonusurile au continuat sa curga. Motivele sunt evidente - intalnirile sunt private, la adapost de ochii lumii, iar accesul este permis exclusiv pe baza de invitatie. Plus ca gazda are timp sa converseze si sa-si faca relatii noi, ceea ce face bine si la afaceri.

Tendinta cinelor private a ajuns si in Romania, iar restaurantele si companiile hotarate sa infrunte criza mizeaza pe serii de evenimente pentru a-si promova afacerile. De exemplu, restaurantul Mju, un local cu bucatarie fusion, o combinatie intre bucataria franceza si influente asiatice, a decis sa marcheze trei ani de existenta prin lansarea unei serii de evenimente, de vara, bazata pe ideea de "private dining"

CLICK AICI PENTRU A VEDEA CUM ARATA O CINA PRIVATA

Ideea "Mju & friends" consta in invitarea unor persoane cunoscute din domenii ca publicitate, moda, publishing, divertisment sa fie gazde pentru prietenii lor, explica Andreea Szekely, managerul restaurantului. Cinele exclusiviste se vor derula pe toata perioada verii, iar fiecare gazda va personaliza meniul sfatuindu-se cu bucatarul-sef, care lasa deoparte specificul fusion al restaurantului si da frau liber inspiratiei. In general, numarul invitatilor ajunge la 12 persoane, iar managerii restaurantului estimeaza ca vor fi in jur de 2-3 astfel de intalniri in fiecare luna.

"Preturile variaza in functie de ingrediente si preparate, insa se aliniaza preturilor medii pe care le practicam deja in restaurantul nostru de la sfarsitul anului trecut", spune Szekely. Astfel, preturile preparatelor incep de la 10 lei si ajung pana la 40 de lei in cazul preparatelor mai complexe (sushi, foie gras, fructe de mare).

Pe de alta parte, si publicul larg va avea acces la meniul preparat in timpul cinelor private, pentru ca meniurile personalizate vor fi disponibile inca o luna dupa incheierea petrecerii, iar consumatorii vor putea alege din preparatele recomandate de vedete. Primele doua cine au avut loc in luna mai, iar gazdele au fost Joaquin Bonilla, managing partner la agentia de publicitate Wunderman, criticul de moda Ovidiu Buta, Ileana Badiu si sotul ei, chirurgul Catalin Badiu.

Pentru prima cina, gazdele au recurs la un mix intre mancarea mexicana si cea romaneasca. Mamaliga la gratar cu salsa mexicana, crema de fasole neagra sau creveti cu portocale si tequila au fost doar cateva feluri alese. "Ileana Badiu si sotul ei au preferat sa aleaga un meniu cu mai multe elemente din bucataria Japoniei", adauga Szekely. Managerii restaurantului se asteapta ca astfel de evenimente sa intre in viata bucurestenilor.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lifestyle,
meniuri,
cina privata,
Londra
/arta-si-societate/lifestyle/o-cina-fusion-cu-prietenii-noul-trend-6369393
6369393
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.