Marile companii din industria luxului se întrec în a lansa bijuterii spectaculoase: fantezie cu ceasuri şi pietre preţioase

Postat la 29 august 2015 271 afişări

Marile companii din industria luxului se întrec în a lansa bijuterii spectaculoase: fantezie cu ceasuri şi pietre preţioase

Marile companii din industria luxului se întrec în a lansa bijuterii spectaculoase, mai discrete sau cu combinaţii nebuneşti de pietre preţioase. Pentru ca să atragă colecţionarii şi nu numai lansează şi ceasuri fanteziste, care pot fi şi ele considerate nişte bijuterii în sine, scrie The Telegraph.

Chopard, de pildă, a prezentat anul acesta o colecţie de haute joaillerie în cinstea celei de-a şaizecea aniversări de la lansarea premiului festivalului de film de la Cannes, Palme d’Or, printre piesele colecţiei numărându-se şi ceasul Green Carpet placat cu diamante care închipuie frunzele de palmier.

Boucheron a lansat ceasul Plume de Paon (pană de păun) a cărui brăţară are forma penei din denumire şi este confecţionată din aur alb, marmură de Makrana şi bătută cu diamante. Van Cleef and Arpels s-a întors în trecut în căutarea inspiraţiei, pe care a găsit-o în ceasul-brăţară Cadenas, creat în 1935. Cele două versiuni moderne sunt realizate din aur alb şi diamante sau aur roz cu safire tot roz. La rândul său, Bulgari s-a jucat cu formele geometrice rezultând nişte ceasuri cu modele hipnotice reunite sub denumirea Geometry of Time.

Casa Cartier nu s-a lăsat mai prejos, propunând un ceas cu brăţară deschisă cu diamante şi cu cadranul ascuns de un smarald de formă conică de douăzeci şi una de carate. Chanel şi-a găsit inspiraţia în apartamentul din Paris al fondatoarei sale, Gabrielle Chanel, lansând Mademoiselle Privé, ce cuprinde modele cu cadrane acoperite cu mătase brodate manual cu motive cu diamante şi perle.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ceasuri,
pietre,
diamante,
bijuterii,
ceas,
aur,
colectie
/arta-si-societate/lifestyle/marile-companii-din-industria-luxului-se-intrec-in-a-lansa-bijuterii-spectaculoase-fantezie-cu-ceasuri-si-pietre-pretioase-14692245
14692245
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.