IT la feminin

Postat la 06 octombrie 2008 61 afişări

Stilul Cristinei Werther, care este manager la doua companii de software si solutii IT (Eytro si ISC), are aparent influente contrastante - este executiv in IT, a trait zece ani in Germania si ii plac epoca victoriana si anii '20.

Managerul, care conduce doua companii IT in Sibiu, afiseaza un look ce duce cu gandul la starletele din anii '20. La sedinta foto isi face aparitia in rochia preferata, o LBD (little black dress) de la Escada, accesorizata cu cristale Swarovski colorate. "In general imi plac hainele simple realizate din tesaturi feminine si moi, precum angora, casmir, matase, bumbac, in, tricoturi sau croseturi. Totul este accesorizat delicat, dar cu multe detalii." Intr-un cuvant, la prima vedere managerul alunga orice prejudecata care spune ca cei care lucreaza in IT nu acorda importanta imaginii.

Insa, din punct de vedere al discursului, Werther, care si-a inceput cariera ca asistent manager intr-o firma IT din Berlin si a fost pe rand Wealth Advisor in M?nchen si junior product manager intr-un concern farmaceutic, nu se dezice de bransa. Prefera raspunsurile scurte, rezumand de multe ori totul in cateva cuvinte. Exact stilul ?object oriented", fara prea multe inflorituri, pentru care au devenit faimosi IT-istii.

Cat despre imaginea personala, managerul spune ca a evoluat de la un stil romantic in perioada adolescentei la clasic, dramatic-avangardist si in prezent business. Insa, oricat de serios ar fi un costum, este adepta accesorizarii care scoate orice look din anonimat. "Imi plac foarte mult pantofii, pentru ca ei pot da stil si culoare unei tinute de business. E ca si cum intr-o lume a barbatilor imi pot pastra feminitatea si eleganta." Ca branduri preferate mentioneaza Hugo Boss si Armani pentru hainele business si Tod?s sau Sergio Rossi pentru pantofi. Werther se declara si o pasionata de ceasuri si bijuterii. "Port actualmente un Omega Constellation Iris. Imi plac de asemenea foarte mult ceasurile marca Patek Philippe si bijuteriile Pomellato sau Bvlgari. Si cele vechi bineinteles."

Povesteste cu drag despre obiectele vestimentare care i-au marcat trecutul. "Printre obiectele dragi as mentiona o rochie lunga rosie, mostenita de la mama, care are o vechime de 30 de ani, o poseta de gala Etro cu paiete sau un palton Escada alb, cu maci rosii." Nu a renuntat nici la hainele vintage mostenire de familie, cum este o bluza alba din chiffon de la bunica. Trecutul i-a fost marcat, "pe langa aromele anumitor parfumuri, de rochia coral tip etui de la 18 ani nascuta din rochia de seara a mamei si transformata in functie de necesitati in anii facultatii."

Revenind in zilele noastre, cand consumerismul a acaparat intreaga suflare, Cristina Werther spune ca este o adepta a terapiei prin shopping. "De obicei nu imi organizez shopping-urile, imi place sa fiu spontana in acest sens. Deoarece calatoresc mult, si unul dintre birourile firmei se afla in Germania, imi fac cumparaturile de la M?nchen. Insa ocazional vizitez si magazinele din Bucuresti sau Sibiu. Si ca sa fiu sincera, am ajuns sa fac shopping ingrijorator de des."

Desi isi descrie stilul ca fiind simplu, spune ca uneori alege si piese mai extravagante, adica "ceea ce te scoate intr-adevar in evidenta, detalii, picanterii. Astfel de piese ar trebui incadrate in must have-ul fiecarui dressing. Imi amintesc acum de corsetul meu brodat, La Perla".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT,
la,
feminin
/arta-si-societate/lifestyle/it-la-feminin-4074397
4074397
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.