Hotelul Semiramis, templul viitorului

Postat la 26 februarie 2007 19 afişări

Hotelurile lumii inseamna o calatorie printre tablouri Picasso de milioane de euro, scaune Philip Starck, chelneri imbracati complet in negru, bucatari care imagineaza mancaruri alb-negru cu ingrediente stiintifice, camere decadente cu paturi regale sau interioare minimaliste in culori vibrante. Incepand cu acest numar, in fiecare editie de Target, un om de afaceri va povesti, ca de la manager la manager, despre hotelul preferat.

Hotelurile s-au transformat in ultimii ani in locuri in care vibreaza energia orasului, care au dat tonul in design si arta, fie ca sunt decorate cu opulenta clasica, fie ca urmaresc linia minimalista in voga printre amatorii de tendinte. Iar pentru manageri, camera de hotel poate fi o oaza de relaxare dupa negocieri si intalniri, pentru ca un hotel poate inspira, energiza si fascina prin atmosfera si servicii.

Alexandre Eram, presedintele companiei Sonya Mod, care se declara un pasionat de hoteluri design, si-a amintit despre experientele de la hotelul Semiramis din Atena, pe care, dupa lungi momente de gandire si evaluare, l-a declarat hotelul favorit, cel putin pentru moment. Aflat intr-un oras cunoscut in special datorita trecutului, Semiramis este un hotel al viitorului. Hotelul este creatia designerului Karim Rashid, faimos pentru pasiunea pentru formele rotunjite si culori puternice, care a avut mana libera sa creeze pana si periutele de dinti sau papucii. Iar proprietarul este Dakis Ioannon, unul dintre cei mai cunoscuti colectionari de arta moderna din lume. "In Grecia am gasit cele mai multe hoteluri design, pentru ca Atena a gazduit Jocurile Olimpice din 2004 si au fost nevoiti sa construiasca un numar mare de hoteluri in timp record. Din acest motiv au apelat la designeri renumiti care au decorat fiecare cate un astfel de loc", povesteste Eram care spune ca se poate plimba ore intregi prin oras si la orice pas intalneste cate unul. "Atunci cand sunt nevoit sa aleg un hotel, exista doua variante: fie il caut pe internet, fie ma uit in cartea eDesign Hotels Of The Worlde. Desigur, mai exista si locuri pe care le-am descoperit in plimbarile mele, cum este cazul Gansevoort din New York care nu apare nicaieri pe internet si se afla intr-un cartier nou, inainte considerat rau famat, care a fost transformat cu ajutorul designerilor intr-un loc foarte la moda". La Semiramis managerul isi aminteste ca a fost prima data cu trei sau patru ani in urma si de atunci il viziteaza in fiecare an de Paste. "Hotelul se afla in Kifisia, un cartier clasic cu cladiri vechi in care locuiesc oameni bogati. In acest peisaj aproape burghez apare o cladire luminata in mii de culori, cu plexi peste tot, cu geamuri galbene si verzi. Sincer nu cred ca oamenii din cartier au fost foarte multumiti, pentru ca este o contradictie, un soc cand vezi un astfel de hotel. Exact ce s-a intamplat cand au construit piramida de la Luvru. Te sochezi din cauza contrastului."

Inca de la intrare frapeaza un YES imens luminat in fata caruia troneaza o canapea alb-negru in forma de buze. Iar interiorul nu este mai putin spectaculos: nuante de roz deschis, verde crud, oranj si galben sunt reproduse pe pereti, podele, mobila si accesorii si creeaza o atmosfera cel putin energizanta. "In camera regasesti acelasi joc de culori si lumini. Langa pat ai un fel de panou de control cu multe butoane de unde poti sa aprinzi luminile in pat, sub pat, pe pereti. Te joci o jumatate de ora, aprinzi si stingi luminile pentru ca este cu adevarat fascinant sa descoperi toate beculetele ascunse", isi aminteste Eram care spune ca a vizitat deja toate camerele din hotel. "La ultimul etaj este un suite foarte mare care este absolut genial. Pare o cutie de sticla de unde se vede toata Atena de jur imprejur. Cand intri acolo ai si o telecomanda, inca o jucarie, cu care poti sa inchizi sau sa deschizi geamurile." Designerul a gandit totul pana la cel mai mic amanunt, asa ca pana si sticlele de cosmetice de la baie sunt creatie proprie si sunt marcate cu simbolurile care l-au facut renumit.

Daca in cazul hotelurilor obisnuite la receptie primesti cheia de la camera 10 de exemplu, in cazul Semiramis camerele se disting prin semne. "Karim Rashid a inventat sute de semne diferite. Pe usa nu se scrie nimic, nu are numar, iar eu am locuit intr-o camera cu un semn ce semana cu infinitul. Chiar si cand platesti, te identifici tot prin aceste semne care sunt imprimate pe un autocolant care se aplica pe nota de plata. Iar la intrarea in camera exista un ecran pe care cei de la receptie scriu diverse mesaje." Traditionalele cartonase cu "Nu deranjati" au fost inlocuite cu mesaje care apar chiar pe aceste panouri electronice. Oaspetii pot lasa mesaje personalizate de la panoul de control din camera. Iar sugestia designerului este: "Buna, sunt singur. Intra, te rog."

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Hotelul,
Semiramis,
,
templul,
viitorului
/arta-si-societate/lifestyle/hotelul-semiramis-templul-viitorului-4073609
4073609
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.