Generatia Denim

Postat la 26 martie 2007 16 afişări

Cea mai scumpa pereche de blugi vanduta vreodata poarta marca Levis 501, veche de 155 ani, si a fost cumparata in 2005 la pretul de 60.000 de dolari de un cumparator anonim de pe eBay. Dar nu numai blugii vintage au preturi colosale; si colectiile noi made-to-measure din tesaturi rare sau accesorizate cu pietre pretioase si nasturi placati cu aur de 24 de carate sunt la fel de scumpe.

Magazine ca Neiman Marcus, Bergdorf Goodman si Saks Fifth Avenue vand jeansi marca Roberto Cavalli la preturi de 1.185 de dolari, iar Diesel si PRPS au creat o linie de blugi selvege vopsiti manual care se vand in trei magazine din lumea intreaga in cazul Diesel si doar intr-unul in cazul PRPS.

Preturile exacerbate nu diminueaza cererea, dimpotriva. Creatorii jeansilor APO folosesc capse din aur, argint sau platina si inlocuiesc nasturii cu diamante alese de client. Atat materialele pretioase, cat si orele suplimentare/om se adauga la pretul initial de 4.000 de dolari. Jeansii premium reprezinta doar o mica parte din piata, dar au cunoscut cea mai rapida crestere in ultimii ani, de aproximativ 100%.

Istoria jeansilor a inceput in timpul goanei dupa aur din California cand un tanar imigrant in San Francisco a realizat ca avea nevoie de niste pantaloni dintr-un material foarte rezistent pe care sa ii poata folosi cand lucra la constructia magazinului sau. Numele tanarului era Levi Strauss, iar pantalonii pe care i-a creat, jeansii, au devenit simbolul unei intregi generatii si culturi aparte.

Astazi, goana dupa aur adaptata la generatia noastra s-a transformat in goana dupa denim. Caci pe langa utilitatea lor imediata, jeansii au devenit un status simbol al persoanei care ii poarta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Generatia,
Denim
/arta-si-societate/lifestyle/generatia-denim-4073682
4073682
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.