Cum un simplu joc i-a adus unui bărbat american 1,2 milioane de dolari

Autor: Florin Casota Postat la 23 martie 2017 253 afişări

Jocul "Masterpirce" a fost lansat în 1970 de către fraţii Parker, dar acesta nu a atins vreodată nivelurile de popularitate al jocurilor precum Risk sau Trivial Pursuit. Cert este că l-a făcut foarte fericit pe un bărbat din Indiana.

Cum un simplu joc i-a adus unui bărbat american 1,2 milioane de dolari

Masterpiece se învârte în jurul a mai multor tablouri celebre. Jucătorii licitează şi fac schimb de tablouri realizate de maeştrii precum Renoir, Van Gogh şi alţii. Jucătorul care strânge cei mai mulţi bani şi cele mai multe opere de artă câştigă.

În ianuarie 1999 un bărbat de 30 de ani din Indiana, SUA, juca Masterpice acasa când a văzut tabloul pictorului american Martin Johnson Heade. Pictura i-a atras atenţia bărbatului deoarece avea şi el tabloul agăţat în altă cameră, acoperind o gaură. Pictura din jocul Masterpiece semăna prea mult cu tabloul ce atârna la el pe zid.

A contactat o galerie care era familiarizat că opera pictorului american şi instinctul său a fost confirmat. La el în casă se afla tabloul original, în condiţie perfectă.

Muzeul de Artă din Huston a cumpărat pictura pentru 1,25 milioane de dolari. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.