Comuna din România comparată de americani cu un ţinut de basm. „Eşti într-un film Disney”

Postat la 03 august 2016 9517 afişări

Revista Cosmopolitan a realizat un top al celor mai impresionante 22 de locuri de vacanţă, iar comuna Biertan împarte această listă cu destinaţii mult mai cunoscute precum Seychelles sau Cinque Terre.

Biertan arată ca un oraş dintr-un film Disney, scriu cei de la Cosmopolitan. Dacă vreţi să vedeţi şi mai multe scene cu adevărat impresionante, un loc potrivit este biserica fortificată din oraş.

Biertanul face parte dintre primele aşezări germane de saşi din Ardeal, fiind cuprins în Diploma Andreeană din 1224. Localitatea Biertan este atestată documentar in 1283, într-un document alături de Mediaş şi Moşna, toate trei localităţile aflate într-o competiţie acerbă pentru obţinerea centrului administrativ al celor „Două Scaune”. Astfel, fiecare din cele trei localităţi încerca să-şi mărească renumele printr-o construcţie sacră mai impunătoare şi ornamentală.

Vezi aici mai multe locuri parcă desprinse din basme

Complexul arhitectural medieval este alcătuit din biserica şi centura de fortificaţii, fiind amplasat în centrul aşezării, pe un deal. Biserica de tip hală, ocupa partea centrală a complexului, fiind construită între anii 1490 şi 1520 în stilul gotic târziu, fiind ultima din Transilvania înălţată în acest stil. Construcţie monumentală, de mari dimensiuni, are trei hale de înălţimi egale. Intrarea se face prin trei porţi: de vest, de nord şi de sud. Meşterii din Viena şi Nürnberg sunt părinţii spirituali ai celor care au realizat între 1483 şi 1513 splendidul altar poliptic al bisericii de aici, cel mai mare din ţară, cu cele 28 de panouri pictate ale sale. Amvonul, sculptat în piatra, din 1500, deşi opera meşterului Ulrich din Braşov, trădează puternica influenţă sud-germană.

Biserica evanghelică fortificată din Biertan a fost construită în secolul al XII-lea şi figurează pe lista monumentelor istorice realizată în 2010.

Foto: Triptoromania.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.