Cele mai scumpe insule private (GALERIE FOTO)

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 22 august 2010 752 afişări

Peste jumatate de miliard de euro. Atat valoreaza cele mai scumpe cinci insule private din lune disponibile spre vanzare, un mic paradis tropical departe de agitatia cotidiana sau o investitie profitabila peste cativa ani.

In vremuri economice tulburi, vanzarile de produse scumpe, considerate de lux, sunt primele care au de suferit. Cu toate acestea, poate cel mai extravagant lux, insulele private, reprezinta unul dintre segmentele care au suscitat cel mai mult interesul in ultimul an de criza.

"Nu cred ca a fost un moment mai bun in ultimii zece ani ca acum sa cumperi o insula", apreciaza Chris Krolow, directorul executiv al Privat Islands, o companie care intermediaza vanzarea sau inchirierea de insule private. Preturile au fost diminuate fata de varfurile de acum cativa ani, din plin boom imobiliar, "in unele cazuri chiar cu mai mult de jumatate, vanzatorii fiind afectati de situatia economica si interesati sa gaseasca rapid lichiditati", mai spune Krolow.

In cazul celor mai scumpe insule puse la vanzare insa, pretul nu pare sa fi scazut prea mult, incepand cu Insula Lisabona care costa tot 240 de milioane de euro, la care se adauga alte cateva zeci de insule care au un pret de cel putin cateva zeci de milioane de euro. Astfel de insule sunt in general cautate de investitori interesati sa dezvolte o afacere acolo - de cele mai multe ori o statiune de vacanta, dar si o zona rezidentiala de lux.

Majoritatea insulelor cu preturi piperate, de peste 20 de milioane de euro, se afla in Bahamas, o zona care gazduieste cateva sute de insule, unele detinute de personalitati precum Johnny Depp, Nicholas Cage sau Faith Hill. Asemenea detalii, alaturi de zona, pozitionare, infrastructura si accesul la tarm sunt de altfel cele mai importante criterii de selectie pentru un investotor.

Insulele private raman totusi o raritate si, implicit, un moft pentru cumparatorii dispusi sa plateasca oricat pentru propia bucata de pamant pe mare, unde sa nu fie deranjati de zgomot, trafic sau vecini. Si in aceste situatii, pretul nu este niciodata prea mare, la fel cum nici pretul de peste 20.000 de euro n-a fost mare pentru australianul David Storey, care a platit acesti bani in schimbul unei insule din lumea virtuala Entropia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lifestile,
insule private,
bani,
exotic
/arta-si-societate/lifestyle/cele-mai-scumpe-insule-private-galerie-foto-7005208
7005208
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.