Capatul lumii, dar capatul seriei?

Postat la 28 mai 2007 9 afişări

Anul trecut, "Piratii din Caraibe: Cufarul omului mort" (sa trecem peste traducerea prea constiincioasa, de tocilar) sarea de pragul miliardului de dolari in ceea ce priveste incasarile. Si, cum se stie ca la Hollywood seriile de filme profitabile mor mai greu decat Bruce Willis, nu e deloc de mirare ca studiourile Disney lanseaza acum si partea a treia, "La capatul lumii", filmata aproape exact in acelasi timp cu partea a doua.

Filmul este regizat de acelasi Gore Verbinsky si ni-i readuce pe marele ecran pe Johnny Depp, Orlando Bloom si Keira Knightley intr-o poveste si mai incalcita (da, se pare ca este posibil) decat partea a doua. Scenaristii partii a treia reusesc imposibilul: il invie pe capitanul Barbossa (Geoffrey Rush) si-i arunca pe toti protagonistii in cautarea amuzantului Sparrow, pe care ultima oara l-ati vazut disparand inghitit de kraken, imensa creatura controlata de Davy Jones (Bill Nighy).

Sparrow se afla acum in iadul marinarilor, pe fundul marii, avand timp sa cugete in solitudine asupra problemelor sale de comportament, prin urmare este extrem de fericit cand vechii sai tovarasi il salveaza. Numai ca salvarea nu se datoreaza profundei lor aprecieri in ceea ce-l priveste, ci unei amenintari care bantuie marile: scortosul lord Cutler Beckett, care poseda acum inima lui Davy Jones, este hotarat sa curete, cu ajutorul acestuia, toate oceanele de pirati.

Pentru a scapa de amenintare, noua mari seniori ai marilor, printre care Sparrow si Sao Feng (Chow Yun Fat), se aduna (un summit?), se sfatuiesc si se lupta cu navele marinei regale intr-o batalie pe apa despre care se crede ca este cea mai spectaculoasa vazuta vreodata in sala de cinema.

Bineinteles, cum scenariul nu era finalizat la data inceperii filmarilor, avem garantia ca partea a treia este si mai dezordonata decat a doua, cu atatea personaje noi. Dar sigur exista si cateva atractii, printre acestea numarandu-se si Keith Richards, membrul trupei The Rolling Stones, care, se zice, a fost beat pe toata durata celor trei zile petrecute pe platourile de filmare. In orice caz, un lucru e sigur: asa cum piratii nu se dau batuti, nici cei de la Disney nu o fac. Ei au declarat ca nu asteapta decat sa vada cand si nu daca noii pirati vor depasi recordurile de incasari ale seriilor anterioare.

PIRATES OF THE CARIBBEAN: AT WORLD'S END/PIRATII DIN CARAIBE: LA CAP+TUL LUMII R: GORE VERBINSKI CU: JOHNNY DEPP, ORLANDO BLOOM, KEIRA KNIGHTLEY, GEOFFREY RUSH, BILL NIGHY, KEITH RICHARDS

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Capatul,
lumii,
,
dar,
capatul,
seriei?
/arta-si-societate/lifestyle/capatul-lumii-dar-capatul-seriei-4073822
4073822
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.