Calatorie in jurul lumii

Postat la 28 mai 2007 57 afişări

Exista manageri care se lauda cu cresteri de 100% a cifrei de afaceri. Altii scot in evidenta capacitatea lor de negociere, care a adus companiei contracte importante. Insa nu multi pot pune aceste performante pe seama calatoriilor din tinerete.

Frederik Deman, dincolo de functia de director de marketing si vanzari la hotelul Novotel Bucuresti, se poate mandri cu statutul de globe trotter. Pasiunea a capatat-o in tinerete si a fost alimentata cu vacante mai lungi sau mai scurte in toate colturile lumii.

Deman, spre deosebire de calatorii amatori, acorda cel putin o luna pentru fiecare vacanta de explorare, unde de obicei merge pe cont propriu, inarmat cu un rucsac si un ghid. Are un caiet de calatorii, unde planifica fiecare amanunt dintr-o asemenea explorare si unde lucreaza la programul viitoarelor descoperiri.

Calatoriile de care este cel mai mandru si despre care pare dispus sa vorbeasca ore intregi sunt vacantele prelungite pe continentele nord si sud-americane, unde a petrecut peste doi ani explorand fiecare tara si regiune, parcurgand in total aproximativ 39.000 de kilometri.

Gustul pentru calatorii l-a capatat inca din timpul scolii. "Cand am implinit 18 ani, parintii mi-au dat de ales intre a primi cadou bani sau un bilet de avion. Eram deja fascinat de cultura si de natura si calatorisem in trecut cu parintii, asa ca am optat pentru biletul de avion. Si pentru ca am fost intotdeauna un fan al Egiptului, al istoriei faraonilor, m-am gandit ca vreau sa merg o luna intreaga acolo", povesteste managerul.

Luna petrecuta in Egipt a fost doar scanteia care i-a starnit pofta arzatoare pentru turism. "Dupa ce m-am intors, mi-am vazut de scoala trei ani, iar la 21 de ani mi-am dat seama ca vreau sa calatoresc serios".

Expeditia a inceput-o asemeni marilor exploratori, care au pornit sa cucereasca lumea pe apa. "Din sudul Frantei m-am imbarcat pe un iaht cu care am traversat oceanul catre insulele din Caraibe. Imi amintesc ca am petrecut 21 de zile pe ocean, doar eu alaturi de alti patru oameni, fara sa vedem nici urma de pamant."

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Calatorie,
in,
jurul,
lumii
/arta-si-societate/lifestyle/calatorie-in-jurul-lumii-4073810
4073810
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.