Accesori inedite: broşe cu diamante, aur alb şi cochilii de melci sau bijuterii de doliu

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 27 septembrie 2015 605 afişări

Accesori inedite: broşe cu diamante, aur alb şi cochilii de melci sau bijuterii de doliu

În dorinţa de a realiza piese cât mai spectaculoase, creatorii de bijuterii îşi îndreaptă atenţia spre materiale până nu demult ignorate, spre natură sau spre trecut pentru a găsi idei şi a înlocui sau completa aurul prezent în majoritatea acestor obiecte, scrie The Telegraph.

Creatoarea Bibi van der Velden pare dornică să dovedească faptul că fildeşii mamuţilor se pot admira foarte bine nu numai în muzee sau în colecţii particulare, ci şi pe degetele doamnelor, transformaţi în inele în formă de dragoni, şerpi sau aligatori decorate cu perle şi pietre preţioase.

Vieţuitoarele contemporane constituie şi ele sursă de materiale pentru creatorii de bijuterii, Van der Velden având şi piese cu aripi de cărăbuşi, care se regăsesc şi la piese Dior sau la unele semnate Daniela Villegas, care foloseşte însă şi insecte sau ţepi de porc spinos pentru creaţiile sale.

Printre cele mai spectaculoase astfel de bijuterii se numără cele realizate de casa germană Hemmerle, nişte broşe cu diamante, aur alb şi cochilii de melci.

O altă creatoare, Jacqueline Cullen, a readus în atenţia publicului jaisul de Whitby, utilizat în epoca victoriană pentru confecţionarea bijuteriilor de doliu, pe care îl înnobilează cu aur şi diamante.

Casa Hemmerle se remarcă şi prin combinaţiile neobişnuite de materiale, aceasta montând pietre preţioase în fier, alamă sau cupru. Nici titanul nu a scăpat atenţiei creatorilor de bijuterii, el regăsindu-se în colecţii de la Carnet, în inele de logodnă de la Glenn Spiro sau combinat cu aur roz la Pomellato.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lifestyle/accesori-inedite-brose-cu-diamante-aur-alb-si-cochilii-de-melci-sau-bijuterii-de-doliu-14752416
14752416
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.