Întoarcerea lui Engels

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 30 iulie 2017 59 afişări

Nemulţumit că Friedrich Engels a fost uitat în oraşul în care a locuit douăzeci de ani şi care l-a inspirat să scrie lucrarea ”Situaţia clasei muncitoare din Anglia“ publicată în 1845, un artist britanic, Phil Collins, s-a gândit să-l aducă pe acesta înapoi la Manchester, scrie Financial Times.

Întoarcerea lui Engels

Pentru a-i reuşi planul, Collins trebuia să găsească o statuie a coautorului ”Manifestului Partidului Comunist“, pe care a pornit să o caute în fosta Uniune Sovietică.

A găsit una în Ucraina, la Mala Pereşcepîna, abandonată în spatele unui magazin, unde zăcea în noroi, tăiată în două şi acoperită de muşchi, şi de care autorităţile au fost de acord să se despartă şi a adus-o la Manchester. După curăţare şi reasamblare, statuia a fost recent inaugurată, artistul justificându-şi demersul prin faptul că el consideră că Engels, prin problemele pe care le pune, rămâne relevant şi în ziua de azi şi nu trebuie uitat.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.