The Bourne Legacy: asasinii CIA se întorc (GALERIE FOTO SI VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 23 iunie 2012 57 afişări

Succesul din 2007 al lui "Bourne Ultimatum" promitea negreşit o nouă continuare a seriei de filme avându-l în centru pe negurosul agent Jason Bourne, unul dintre cele mai celebre personaje de cinema care îşi au originea în cărţi. Iată că acum a venit şi continuarea.

După romanul lui Robert Ludlum, "Identitatea lui Bourne" (1980), s-a făcut mai întâi un film tv cu acelaşi nume în 1988. Au urmat un lung-metraj de cinema tot cu acelaşi nume, în 2002, apoi "Supremaţia lui Bourne" (2004) şi "Ultimatumul lui Bourne" (2007). Elementul comun al tuturor celor trei pelicule: eroul principal a fost mereu interpretat de Matt Damon. Primele două au avut încasări de 214 mil. dolari, respectiv 288 mil. dolari, în timp ce al treilea a adus în ograda Universal Pictures nu mai puţin de 443 milioane de dolari.

The Bourne Legacy: asasinii CIA se întorc (GALERIE FOTO)

De data aceasta, interpretul eroului principal din "The Bourne Legacy", care va avea premiera în SUA la data de 3 august, nu mai e Matt Damon; de altfel, presa de specialitate a scris în 2009 că Damon nu vrea să mai facă încă un episod din seria Bourne dacă regizorul nu e Paul Greengrass, cel din 2004 şi 2007. Şi nu numai că Damon nu mai e, dar nici personajul Jason Bourne, ci doar lumea romanelor lui Ludlum în sens larg, care va apărea probabil familiară celor care au văzut celelalte filme ale seriei.

The Bourne Legacy: asasinii CIA se întorc (VIDEO)

Regizorul Tony Gilroy, angajat de Universal Pictures să ducă mai departe seria, i-a distribuit în noul film pe Jeremy Renner, Edward Norton şi Rachel Weisz, cărora li se alătură veteranul Albert Finney. Jeremy Renner este Aaron Cross, un agent implicat într-un program secret al CIA (Operation Outcome) de creare a unor asasini modificaţi genetic, program menit să evite erorile de pe vremea lui Bourne. După ce CIA renunţă la program şi la personalul implicat, Cross va trebui să-şi salveze viaţa sa şi pe a doctoriţei care a lucrat la program (Rachel Weisz), respectiv să fugă de agentul trimis să-i ucidă (Edward Norton).

Despre bugetul de producţie al noului Bourne s-a scris că va fi undeva sub cele 110 mil. dolari ale vechiului Bourne din 2007, iar până acum cifrele vehiculate în presa americană variază între 90 şi 150 mil. dolari. Indiferent de buget însă, miza va fi formidabilă şi foarte dificil de onorat, ţinând cont de înălţimea ştachetei încasărilor de 443 mil. dolari ale filmului din 2007. E mai bine sau mai rău că au plecat fostul regizor, Matt Damon şi eroul său? Vom vedea.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/film/the-bourne-legacy-asasinii-cia-se-intorc-galerie-foto-si-video-9775638
9775638
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.