Care sunt cei mai buni regizori de film din ultimii 25 de ani, potrivit criticilor

Autor: Florin Casota Postat la 07 februarie 2017 641 afişări

Quartz a analizat datele site-ului Metacritic pentru a decide care sunt cei mai buni regizori de film din ultimii 25 de ani. Publicaţia a menţionat faptul că analiza nu este fără hibe, menţionând faptul că majoritatea criticilor de pe site-ul Metacritic vin de la critici americani, aşadar în clasament sunt înclinate spre filmele de la Hollywood.

Care sunt cei mai buni regizori de film din ultimii 25 de ani, potrivit criticilor

Aşadar, potrivit analizei, Richard Linklater, omul din spatele seriei de succes Before Sunris, Sunset şi Midnight, responsabil pentru succesul filmelor Boyhood sau School of Rock. În top îl urmează Mike Leigh ("Mr. Turner", "Secret and Lies", "Another Year") şi iranianul Jafar Panahi ("Taxi", "This is Not a Film").

Pentru selecţie au fost consideraţi doar regizorii care au realizat mai mult de şase filme, iar dintre acestea s-au luat cele mai bune şase (scorul mediu obţinut pe Metacritic). Damien Chazelle, regizorul La La Land, are o notă foarte bună, însă doar trei filme la activ.

Veteranul Steven Spielberg este pe locul 7, cu un punctaj de 82,3, iar Clint Eastwood se situează pe locul 12, Peter Jackson pe locul 16 şi Christopher Noland ocupă locul 27. Locul 100 este ocupat de Michael Moore cu un punctaj de 65,7.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
film,
regizori,
critica,
analiza,
filme,
site,
americani,
clasament

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.