Emil Cioran revine in prim-plan la Paris

Postat la 27 februarie 2011 67 afişări

Institutul Cultural Roman din capitala Frantei, in colaborare cu Centrul National al Cartii si cu Muzeul National al Literaturii Romane, organizeaza la 18-19 martie, in cadrul Salonului de Carte de la Paris - 2011, colocviul european "Cioran: le pessimisme jubilatoire" ("Cioran: pesimismul jubilatoriu").

Este prima dintre manifestarile care vor fi organizate in Franta in anul 2011 pentru marcarea centenarului nasterii lui Emil Cioran (Rasinari, Romania, 1911 - Paris, Franta, 1995).

Colocviul va beneficia de prezenta unor mari personalitati ale gandirii contemporane europene, ca filozoful spaniol Fernando Savater sau scriitorul elvetian Roland Jaccard. Va avea loc si prima difuzare publica in Franta a filmului "Apocalipsa dupa Cioran", singurul interviu filmat cu Emil Cioran, intr-o intalnire cu Gabriel Liiceanu.

Detalii pe Ziarul de Duminica.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cultura,
Cioran,
centenar,
Paris,
filozof,
film,
Rasinari,
Liiceanu
/arta-si-societate/emil-cioran-revine-in-prim-plan-la-paris-8014457
8014457
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.