DE LA BIG BANG LA GAURILE NEGRE

Postat la 02 februarie 2006 2 afişări

Aceasta este cea dintai carte pe care Stephen Hawking a scris-o pentru marele public.

Aceasta este cea dintai carte pe care Stephen Hawking a scris-o pentru marele public. Astrofizicianul britanic, tintuit de ani buni intr-un scaun cu rotile si comunicand doar prin intermediul unui sintetizator vocal legat de un computer, ne expune, fara sa foloseasca nici macar o singura ecuatie matematica (editorul sau i-a marturisit ca prezenta unei singure ecuatii ar reduce vanzarile la jumatate), intr-un limbaj simplu si accesibil, cele mai recente descoperiri legate de natura timpului si a universului.

 

Ofera si revelatii privind limitele fizicii, ale astronomiei, cosmologiei, dar si ale curajului uman. Revizitand marile teorii ale spatiului, de la Galilei la Newton, la Einstein si Poincaré, si incercand sa explice natura gaurilor negre, el "ridica manusa" celei mai mari provocari a timpurilor moderne: teoria ce ar ingadui reconcilierea Relativitatii generale cu Mecanica cuantica.

 

Stephen Hawking, Scurta istorie a timpului,

Editura Humanitas, Bucuresti, 2005 (editia a III-a)

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DE LA BIG BANG LA GAURILE NEGRE
/arta-si-societate/de-la-big-bang-la-gaurile-negre-978113
978113
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.