Cum îl sărbătoreşte Viena pe Gustav Klimt (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 04 martie 2012 63 afişări

Austria se pregăteşte să-şi sărbătorească un pictor celebru la cea de-a o sută cincizecea aniversare a naşterii sale.

Pentru a marca această aniversare, la Viena se vor organiza zece expoziţii dedicate lui Gustav Klimt, care în timpul vieţii atrăgea o mulţime de turişti în oraş, veniţi să-i vadă tablourile, începând cu cel pictat în anii 1907-1908, "Sărutul". Considerat pictorul naţional al Austriei, Klimt este reprezentant al unei epoci de înflorire a artei şi a ştiinţei din perioada de sfârşit a domniei dinastiei de Habsburg.

Una dintre expoziţiile programate, organizată de către MAK, Muzeul de Arte Aplicate din Viena, va avea ca temă friza realizată de către artist pentru Palatul Stoclet din Bruxelles, proiectat de către prietenul său Josef Hoffmann, scrie The Wall Street Journal. Vizitatorii pot admira studiile realizate de Klimt în pregătirea lucrării decorative.

Cum îl sărbătoreşte Viena pe Gustav Klimt (GALERIE FOTO)

La rândul său, Muzeul de Istorie a Artei din Viena, unde se găsesc o parte din picturile murale ale artistului, a construit o pasarelă specială care le permite vizitatorilor să le admire îndeaproape.

Cea mai importantă expoziţie dedicată lui Gustav Klimt va fi însă cea de la Palatul Belvedere Superior din capitala Austriei, acolo unde este expus permanent "Sărutul". Palatul deţine, de altfel, cea mai mare colecţie de lucrări ale artistului, iar în cadrul evenimentului aniversar va expune toate creaţiile aflate aici, printre care şapte peisaje şi o raritate - un caiet de schiţe.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arta,
Austria,
Viena,
aniversare,
Gustav Klimt,
expozitie,
muzeu
/arta-si-societate/cum-il-sarbatoreste-viena-pe-gustav-klimt-galerie-foto-9367973
9367973
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.