Sa gandim ca milionarii

Postat la 27 octombrie 2009 56 afişări

Absolvent de drept, fara prea mari sanse de reusita de viata, Robert Shemin a devenit multimilionar la doar 30 de ani. Tine astazi conferinte si da interviuri despre cum vede el caile de a reusi in lumea afacerilor.

Dupa cum o arata si titlul ("How Come That Idiot's Rich and I'm Not?"), Shemin are un mod colocvial de adresare (pana aproape de bascalie), ceea ce poate constitui insasi cheia de succes la public a bestsellerului sau (potrivit listelor de top ale "Wall Street Journal" si "New York Times"). "Vei descoperi, spune el in capitolul preliminar al volumului, cat de usor este sa devii un Idiot Bogat. O sa-ti vina sa te bati singur cand vei vedea ca aveai deja in tine samanta de Idiot Bogat (ca noi toti, de altfel) si ca puteai deveni de mult unul. (...) Nu te teme ca o sa ai prea mult de invatat. O sa-ti dai seama repede ca aceasta carte nu este despre invat, ci despre dezvat. Te vei dezvata de toate lucrurile care te-au tinut captiv intr-o viata traita de azi pe maine.

"Indemnandu-ne, deci, sa gandim fara crispare bogatia si caile de a accede la ea, Shemin ne sfatuieste sa devenim milionari gandind, de la inceput, ca un milionar. Pentru ca, nu-i asa, tuturor ni s-a intamplat. Sa zicem ca esti blocat pe o strada si un individ, intr-un Cadillac sau Porsche nou-nout, trece ca vantul pe langa tine. Ii vezi Rolexul lucind la mana. "si, dintr-o data, il recunosti: e idiotul care a ramas repetent. Tu ai invatat pe branci si ai luat numai note de zece si acum stai in masina ta veche de opt ani. si asta e momentul in care te intrebi: daca sunt asa destept, cum de....?" Continuarea o stim cu totii. Cum fac unii oameni care atrag parca bogatia, in timp ce altii sunt mereu datori? Povestind cateva istorii de succes, de personaje care erau considerate niste dezastre financiare si care acum castiga milioane, Shemin incearca sa ofere explicatia. Rezumandu-i teoria, secretul ar fi sa te imprietenesti cu bogatia si sa gandesti exact pe dos decat pana acum, sa-ti propui un scop important si sa-l atingi, sa te distrezi in timp ce banii tai muncesc, sa nu mai sporesti afacerea altuia, ci s-o pornesti pe a ta, sa folosesti ideile, timpul si experienta altora pentru a munci mai putin si a fi mai bogat. Altfel, vei ramane Formidabil Insa Sarac. Adica FIS.

Robert Shemin "Cum a facut idiotul asta de s-a imbogatit si eu nu?",

Editura Allfa, Bucuresti, 2009

Aparitii noi

  • Momente si monumente

    Volumul propune o incursiune cronologica prin cele zece epoci fundamentale ale istoriei arhitecturii si ofera o perspectiva limpede asupra celor mai importante momente ale ei. De la marile piramide la templele antice, de la catedralele gotice, renascentiste si baroce la zgarie-norii contemporani, pasionatii de istoria arhitecturii vor descoperi informatii despre stilurile arhitectonice, biografiile marilor arhitecti si descrieri amanuntite ale capodoperelor lor. In cele 512 pagini ale acestui album,

    incarcate de ilustratii de excelenta calitate fotografica si tipografica (aproximativ 600 la numar, incluzand imagini - foto, tablouri si schite tehnice), suntem invitati sa facem ocolul Pamantului si sa facem popasuri de reflectie si de delectare in fata monumentelor inconturnabile din istoria arhitecturii.

    Arhitectura, o istorie vizuala

    Editura Litera International,

    Bucuresti, 2009

  • Trei doamne si toate trei

    Colectia Chic a Editurii Polirom (ca si literatura "chick", in general) prospera si la vreme de criza. Pret de cateva sute de pagini si maximum trei ore de lectura, ni se ofera ocazia sa ne simtim cu totii bogati, flusturateci, shopaholici si trendy, uitand de amaraciunea zilei de ieri si trezindu-ne lipsiti de grija zilei de maine. Maestra a literaturii pentru puicute, Beth Harbison revine cu un volum care nareaza in ritm vioi dandanalele pe care le-au provocat trei onorabile mame de familie in urma unei calatorii in orasul pierzaniei, Las Vegas. Fie ca s-au lasat agatate de un gigolo care le-a papat banii, fie ca au pierdut la ruleta, fie, in sfarsit, ca nu au rezistat ispitei de

    a-si cumpara haine haute-couture, cele trei se trezesc inglodate in datorii de mii de dolari, pe care trebuie sa le returneze cat se poate de repede astfel incat familiile si prietenii sa nu-si dea seama ca au apucat-o pe un drum gresit.

    Beth Harbison "Secretele unei dependente de pantofi",

    Editura Polirom, Iasi, 2009

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carte,
automotivare,
Robert Shemin
/arta-si-societate/carte/sa-gandim-ca-milionarii-5054409
5054409
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.