Moartea pe Oceanul Indian

Autor: Daniel Nicolescu Postat la 26 iunie 2011 21 afişări

In seria "cartilor adevarate" propuse de editura All, aceasta noua aparitie descrie povestea marinarului de cariera Richard Phillips, capitan al cargoului Maersk Alabama, care a fost prins si tinut in captivitate, alaturi de echipajul sau, de catre piratii somalezi.

Capturat in apele Oceanului Indian, in timpul unei misiuni umanitare, echipajul este supus unor presiuni psihice inimaginabile, care au mers pana la simulacre de executii.

"Nu va veni nimeni sa salveze un un vapor dintr-o tara din lumea a treia, cu echipaj de origine indiana sau africana, asa ca ii eliberam imediat. Dar daca vaporul e din Occident, atunci e ca si cand ai fi castigat premiul cel mare la loterie", declara un pirat somalez.

In cazul in speta insa, datorita istetimii, cutezantei si sangelui rece al capitanului, premiul cel mare nu s-a mai acordat.

Richard Phillips si Stephan Talty, "Datorie de capitan", Editura All, Bucuresti, 2011

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/carte/moartea-pe-oceanul-indian-8389623
8389623
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.