Info-excesul

Postat la 24 ianuarie 2008 1 afişăre

Aceasta carte despre vindecarea info-hamsterilor este o fabula, povestita in cel mai traditional stil esopic cu putinta, despre felul in care ar trebui sa ne gestionam mesajele de e-mail inainte ca ele sa ne gestioneze pe noi.

Personajul central, amaratul de Harold, este un hamster excedat de faptul ca nu mai face fata conditiei sale si care, prin urmare, se adreseaza unui terapeut. Aflam ca nu izbuteste sa-si duca la capat sarcinile de serviciu si ca, desi petrece din ce in ce mai mult timp la birou, are din ce in ce mai putin timp sa-si termine treaba. Decodificand fabula, cu ajutorul celor trei autori ai cartii, aflam ca hamsterul este directorul de resurse umane al companiei Foster & Schrubb Financial, prins in avalansa de e-mail-uri pe care le primea zilnic si carora trebuia sa le raspunda. Desi, privita de pe meleagurile noastre, istoria cu angajatul sufocat de e-mail-uri pare exagerata, e vorba de un fenomen care in cele din urma ajunge sa se manifeste in toate societatile unde comunicarea electronica a castigat destul teren. Potrivit autorilor acestui volum (experti in eficientizarea comunicarii electronice, dar si in materie de cercetari asupra leadership-ului), specialistii americani cheltuiesc pana la o luna pe an cu mesajele de e-mail, ceea ce inseamna pierderi totale de miliarde de dolari pentru companii. “Revolutia hamsterilor” este insa nu doar un semnal de alarma, ci si o sursa de remedii concrete. Cartea include si un studiu de caz despre felul in care 2.000 de angajati ai corporatiei americane Capital One si-au redus cu 23% timpul consumat cu mesajele de e-mail si, concomitent, si-au sporit cu 52% calitatea generala a comunicarii. Aceasta dupa ce au recurs la serviciile firmei de consultanta Cohesive Knowledge Solutions, care le-a oferit angajatilor un program de training, ale carui linii directoare sunt schitate chiar in volumul pe care vi-l prezentam.

Mike Song, Vicki Halsey, Tim Burress, "Revolutia hamsterilor", Meteor Press, Bucuresti, 2007

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carte
/arta-si-societate/carte/info-excesul-2348327
2348327
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.