Feriti-va de criza

Postat la 03 februarie 2009 12 afişări

Mesajele de speranta, in perioadele de criza majora, sunt intotdeauna binevenite: chiar daca nu ne umplu buzunarul si nu ne asigura viitorul, ne intaresc ideea ca, totusi, exista un viitor.

Nicholas Bate este autorul mai multor carti de succes pe teme economice si conduce Strategic Edge Ltd., o firma de consultanta care colaboreaza cu companii ca Microsoft, Marks & Spencer sau Barclays Bank. Cred ca viteza cu care cartea lui a fost publicata si apoi tradusa la noi (inainte chiar ca faimoasa criza sa-si arate pe deplin coltii) este cel mai temeinic argument in favoarea ideii de baza a lucrarii: nu trebuie sa privim pasiv la semnalele globale ale recesiunii, chiar daca ele par sa nu ne atinga personal, ci trebuie sa actionam neintarziat. In perioadele de crestere economica, pierderile, nesincronizarile, lipsa de eficienta in anumite compartimente ale afacerii, erorile de management pot sa nu sara in ochi si chiar sa fie tolerate. Recesiunea, insa, face imperios necesar un plan care sa previna reverberarea furtunii economice globale la nivelul afacerii personale si care sa-i elimine acesteia toate disfunctionalitatile. Calitatea unui astfel de manual practic este ca ofera idei concrete de imbunatatire a performantelor economice, in contextul dat. Intre cele 176 de strategii oferite de autor sunt cele care au in vedere problemele banesti (cu metode de obtinere rapida a lichiditatilor necesare), cele legate de luarea deciziilor dificile in privinta produselor si a clientilor care irosesc banii, cele vizand datele concrete necesare pentru luarea unor decizii de calitate (cine si ce anume reprezinta sursele financiare ale activitatii), cele care abordeaza problema vanzarilor (stabilirea preturilor, negocierile corecte) si a marketingului (care nu trebuie vazut ca un lux in timpul recesiunii).

 

Nicholas Bate - “Cum sa combateti recesiunea”,

Editura Meteor Press, Bucuresti, 2008

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carte,
noutati,
aparitii
/arta-si-societate/carte/feriti-va-de-criza-3857217
3857217
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.