Dragoste in decor de razboi

Postat la 31 ianuarie 2008 2 afişări

Inainte de a se dedica scrisului, Louis de Bernières a lucrat ca gradinar-peisagist, curier si mecanic auto. A absolvit Universitatea Victoria din Manchester si si-a luat masteratul la Universitatea din Londra. La inceputul anilor ’90, a predat limba engleza in Columbia, experienta care avea sa marcheze primele sale trei romane.

In 1993, Louis de Bernières a fost desemnat de prestigioasa revista Granta drept unul dintre cei mai buni tineri romancieri britanici. Un an mai tarziu, aparea cel de-al patrulea roman al sau, "Mandolina capitanului Corelli" — povestea de dragoste dintre fiica unui medic grec si un ofiter italian, pe insula Cefalonia din arhipelagul grecesc, in timpul ocupatiei italiene din al doilea razboi mondial —, pentru care scriitorul avea sa obtina Commonwealth Writers Prize 1994. Romanul a devenit rapid un bestseller international, fiind tradus in peste 30 de limbi, dramatizat pentru scena si pentru marele ecran.

Louis de Bernières, "Mandolina capitanului Corelli", Editura Curtea veche, Bucuresti, 2007

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carte,
de Bernières
/arta-si-societate/carte/dragoste-in-decor-de-razboi-2357031
2357031
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.