Colorati-va lumea

Postat la 02 septembrie 2008 10 afişări

Acesta este principiul dupa care isi ghideaza intreaga viata si evolutie profesionala Karim Rashid, unul dintre cei mai importanti, excentrici si radical inovatori designeri contemporani.

Nascut la Cairo, in 1960, din mama englezoaica si tata egiptean, Karim Rashid si-a inceput studiile la Universitatea din Ottawa si le-a continuat la Napoli si Milano. In 1993 isi deschide propria firma la New York, iar de atunci si pana acum a desenat produse (mai mult de 2.500) pentru Umbra, Issey Miyake, Pure Design, Zeritalia, Prada, Tommy Hilfiger, Sony, Leonardo, Citibank, Totem si multe altele, adaugandu-si in panoplia de trofee Daimler Chrysler Award (1999), George Nelson Award (1999), Silver Idea sau Philadelphia Museum of Art Collab Award. Designerul, care isi acorda, indiferent de programul zilnic, o ora de meditatie, considera ca lumea in care traim este saturata de obiecte prost facute: „Mai mult de 90% dintre lucrurile pe care le avem nu ne trebuie. Am creat o lume inutil de complexa: cutiile de ziare de pe strazi, WC-urile de avion concepute anapoda, mobile de gradina urate si omniprezente, spatii pentru birouri deprimante, sali de conferinta inspaimantatoare... si lista e interminabila”. Probabil de aceea toate obiectele pe care le concepe Rashid sunt violent colorate si incearca sa ofere alternative vesele la supraproductia inconjuratoare de prost-gust. Dupa o prima carte („I Want To Change The World”) care s-a bucurat de un mare succes international, Karim Rashid revine in standurile librariilor cu acest „Design Yourself”, care extrapoleaza principiile designului in aria vietii de zi cu zi, livrandu-ne mici secrete tonice care privesc relatiile noastre amoroase, acti­vitatea profesionala sau disciplina interioara, intr-un manual de tip self-help original, viu si, adesea, plin de profunzime. Ar mai trebui precizat ca designerul vine la Bucuresti, la inceputul lunii octombrie, cu ocazia lansarii versiunii romanesti a

cartii sale.

Karim Rashid – “Design Yourself”,

Editura Publica, Bucuresti, 2008

 

 


Noutati

 

 

Crima la Hamptons

Despre James Patterson - scriitor si scenarist american, autor a circa 20 de romane politiste de mare succes, creatorul personajului Alex Cross, al carui rol in adaptarile cinematografice a fost interpretat de Morgan Freeman - editorii romani ai volumului „Casa de pe plaja” ne spun ca „a vandut anul trecut cat Stephen King si John Grisham la un loc”. Volumul pomenit, aparut in 2003, si scris la patru maini cu Peter de Jonge, il pune in scena pe Jack Mullen, student la drept la Universitatea din Columbia, caruia i se ofera sansa unui stagiu de vara la firma „Nelson & Goodwin”. Cand afla de moartea “accidentala” a fratelui sau Peter, inecat in apele oceanului, intr-o noapte friguroasa, Alex isi da seama ca realitatea este mult mai complicata decat pare la prima vedere. In calea aflarii adevarului se pune insa o armata de politisti, de avocati si de oameni platiti sa-i apere pe mai-marii din localitatea Hamptons, intesata de milionari.

James Patterson - “Casa de pe plaja”,

Editura RAO, 2008

 

 

Inainte de samurai

I.J. Parker este o fosta profesoara, specialista in cultura si istoria Japoniei, care s-a hotarat sa devina romanciera. Prima sa carte dintr-o serie pe care editura Nemira pare hotarata s-o publice integral il pune in scena pe pe Akitada, un tanar functionar japonez cu o minte stralucita si certe calitati detectivistice, trimis in provincie sa ancheteze disparitia misterioasa a impozitelor imperiale. Ne aflam in Japonia feudala a secolului al XI-lea, iar junele Sugawara Akitada este insotit, in misiunea de descoperire a celor trei convoaie imperiale disparute, de catre un batran si fidel servitor, precum si de unul nou, Tora, pe care-l gaseste pe drum, complet lipsit de simtul etichetei si al stravechilor cutume nipone. Ajuns in locuinta guvernatorului, eroul nostru va face cunostinta cu toate personajele de vaza ale provinciei Kazusa, in vremea ce proaspatul slujitor se va amesteca printre oamenii simpli, cautand sa-i traga de limba.

I.J. Parker - “Dragonul furtunii”,

Editura Nemira, Bucuresti, 2008

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carte,
noutati,
aparitii
/arta-si-societate/carte/colorati-va-lumea-3119349
3119349
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.