Cartea de fizică care s-a vândut mai bine decât "Fifty Shades of Grey"

Postat la 14 decembrie 2015 1006 afişări

Cartea de fizică care s-a vândut mai bine decât "Fifty Shades of Grey"

De când a fost publicată în septembrie, cartea lui Carlo Rovelli, "Seven Brief Lessons on Physics", s-a vândut mai bine în Italia decât hit-ul lui E.L. James "Fifty Shades of Grey", potrivit The Spectator.

Cartea are succes şi în limba engleză deoarece s-a vândut foarte repede, devenind un succes important pentru editura Penguin.

Fizica nu este un subiect foarte sexy şi nu este căutat de foarte multă lume. Potrivit Business Insider, fizica este un subiect mai puţin popular în Statele Unite decât tehnologia, ingineria sau matematica.

Care este secretul lui Rovelli?

În primul rând, Rovelli este un expert în domeniu. Este fizician teoretician, iar subiectul principal al acestuia este gravitaţia cuantică. Gravitaţia cuantică este o ramură a fizicii teoretice care are ca obiectiv unificarea mecanicii cuantice cu relativitatea generală, încercând astfel să explice interacţiunea gravitaţională din punct de vedere cuantic, potrivit Wikipedia.

În al doilea rând, Rovelli este scriitor de ştiinţă populară şi are un obiecei de a transforma idei complexe în concepte clare şi simple.

Un alt avantaj al cărţii sale este faptul că este foarte mică. Are doar 78 de pagini şi nu intiminează cititorii.

"Această carte a fost scrisă pentru oamenii care nu ştiu nimic despre ştiinţa modernă. Ce este căldura? Ce este spaţiul? Ce este timpul? Şi câte mistere mai sunt în univers. Cartea se concentrează pe lucrurile pe care nu le ştim decât pe cele care le cunoaştem deja", a spus Rovelli într-un clip promoţional al cărţii.   

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/carte/cartea-de-fizica-care-s-a-vandut-mai-bine-decat-fifty-shades-of-grey-14918891
14918891
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.