Bonjour, plictiseala

Postat la 24 ianuarie 2008 1 afişăre

Acest al doilea roman de rasunet al lui Françoise Sagan, publicat in 1950, la scurta vreme dupa “Bonjour, tristesse!”, dezvaluie dramele amoroase si existentiale ale unei studente la Sorbona, Dominique, usor agasata de mersul relatiei sale cenusii cu Bertrand (titlul original: "Un certain sourire").

La un moment dat, acesta o prezinta unchiului sau, Luc, care este casatorit cu Françoise. Tanara noastra sastisita se simte atrasa de barbatul mai in varsta, dar in acelasi timp nutreste un sincer sentiment de prietenie fata de sotia lui.

Desi este indragostit de partenera sa, Luc cedeaza in fata avansurilor lui Dominque si se lasa invaluit, pana intr-acolo incat accepta sa mearga cu ea intr-un un voiaj de placere pe Coasta de Azur. Aici, cei doi vor trai o aventura plasata sub semnul efemerului, de teama ca sotia lui Luc sa nu se simta ranita. Un roman care teoretizeaza amoralitatea si care nu se sfieste sa descrie, cu o buna doza de cinism, adulterul si satisfactiile care decurg din el.

Françoise Sagan, "Dulcea plictiseala", Pro Editura si Tipografie, Bucuresti, 2007

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carte
/arta-si-societate/carte/bonjour-plictiseala-2348335
2348335
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.