Cât costă cel mai ieftin ocol al Pământului

Autor: Razvan Muresan Postat la 07 august 2012 223 afişări

“A meritat fiecare ban”. Opt zile a durat călătoria unui cetăţean în jurul Pământului, pe ruta New York - Los Angeles - Hong Kong – Istanbul - Atena – Roma – Geneva – Paris – Londra – New York. Scopul excursiei a fost arta.

"The Complete Spot Paintings: 1986-2011", un spectacol de lucrări de artă al artistului birtanic Damien Hirst, a avut loc simultan în 11 locuri de pe Glob la începutul acestui an. Cu acest prilej, Hirst a lansat o provocare: cel care va reuşi să-i viziteze toate galeriile - trei la New York, două la Londra, câte una în Atena, Geneva, Hong Kong, Los Angeles, Paris, Roma - înainte ca acestea să se închidă va primi o operă de-a sa, estimată la valoarea de 3.500 de dolari.

"M-am întrebat cum ar fi să fac o cursă în jurul lumii. Îmi plac provocările, aşa că am decis să iau în serios propunerea lui Hirst întrebându-mă: <Pot să fac ocolul planetei cu mai puţin de 3.500 de dolari?>".

Nota de plată - ocolul Pământului în opt zile

$290 - Zborul de la New York la Los Angeles +

$824 - Zborul de la Los Angeles la Hong Kong

$608 - Zborul de la Hong Kong la Atena

$158 - Zborul de la Atena la Roma

$73 - Zborul de la Roma la Geneva

$106 - Trenul de la Geneva la Paris

$115 - Trenul de la Paris la Londra

$159 + 30,000 frequent flier miles - Zborul de la Londra la New York

$100 - Cazare la hotel în Londra

$39 - Cazare Hong Kong

$107 - Mâncare şi băuturi

$88 - Transport public

$85 - Cheltuieli pe taxi

$19 - Taxe de intrare

$13 - Brânzeturi

$4 - Suveniruri


Total: 2.790 de dolari sau 10.323 de lei

Pentru a-şi reduce cât mai mult cheltuielile, Jason Lee a ales să doarmă în avion şi să manânce pe cât posibil la bordul aeronavelor sau la galeriile de artă vizitate şi să folosească în repetate rânduri transportul public. Povestea completă a călătoriei, redată chiar de cel care a făcut-o, este disponibilă în Wall Street Journal.

VEZI MAI MULTE GALERII FOTO MAI JOS


Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
ocolul pamantului,
arta,
cultura,
jurnal
/analize/turism/cat-costa-cel-mai-ieftin-ocol-al-pamantului-9928314
9928314
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.