Wizz Air lansează din iulie zboruri spre Kiev

Autor: Razvan Muresan Postat la 02 mai 2013 104 afişări

Compania aeriană Wizz Air, cel mai mare transportator aerian din România după numărul de pasageri, lansează începând cu luna iulie patru zboruri pe săptămână pe relaţia Bucureşti-Kiev, rută pe care nu operează în prezent nicio companie.

Wizz Air lansează din iulie zboruri spre Kiev

Preţul unui zbor până în Kiev porneşte de la 109 lei, iar cursele vor fi operate în zilele de luni, miercuri, vineri şi duminică. Wizz Air estimează că va transporta peste 60.000 de pasageri pe această rută, în primele 12 luni.

Kiev este capitala şi cel mai mare oraş din Ucraina şi un important centru industrial, ştiinţific educaţional şi cultural din Europa de Est. Kiev-ul modern reprezintă un mix al istoriei (Kiev a prezervat aproximativ 70% din mai mult de 1000 de clădiri construite în perioada 1907-1914) cu noul, întâlnit peste tot, de la arhitectură, magazine şi străzi. Kiev este recunoscut ca fiind un oraş verde, având două grădini botanice şi numeroase parcuri. Aeroportul Kiev Zhulyany se află la doar 8 km de centrul oraşului.

Recent, Wizz Air a anunţat că operează zboruri către Dubai (Emiratele Arabe Unite), Tel-Aviv (Israel), Perugia (Italia) şi Girona (Spania) de pe aeroportul „Henri Coandă” Bucureşti.

Wizz Air a transportat anul trecut 2,76 milioane de pasageri, potrivit oficialilor companiei aeriene low-cost, trafic în creştere 2,2% faţă de 2011 şi sub estimările de 3 milioane de euro anunţate în octombrie. Pentru anul acesta este estimat un trafic de peste 3 milioane de pasageri pe piaţa locală. La nivel internaţional, Wizz Air a anunţat peste 12 milioane de pasageri, reprezentând o creştere cu 12% faţă de anul anterior. Anul trecut Wizz Air şi-a dezvoltat reţeaua de transport de la 203 la 250 de rute extinzându-şi operaţiunile în 29 de ţări prin operarea de zboruri şi către Georgia, Israel, Slovenia şi Elveţia.

Urmărește Business Magazin

/analize/transporturi/wizz-air-lanseaza-din-iulie-zboruri-spre-kiev-10832185
10832185
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.