Alain Prost, despre Dacia: Francezii credeau ca Logan e brandul si Dacia modelul

Postat la 03 octombrie 2010 55 afişări

Multiplul campion mondial la Formula 1, Alain Prost, a discutat la Salonul Auto de la Paris, in exclusivitate pentru BUSINESS Magazin, despre potentialul modelelor Dacia pe piata europeana si secretul vanzarilor de succes din tarile din Vest.

"Am auzit de Dacia de mult timp, inca din momentul in care Renault vorbea de conceptul de masina low-cost", isi aminteste zambind francezul Alain Prost, omul care pana in 2001 a detinut recordul celor mai multe titluri din istoria competitiei de Formula 1.

Chiar daca Alain Prost cunostea modelele de masini produse la Pitesti, el fiind prezent chiar si la lansarea Duster, nu toti europenii erau la fel de familiarizati cu brandul Dacia: "La inceput, in Franta vorbeam mai mult de Logan decat de Dacia. Eu stiam ca Dacia e brandul, iar Logan modelul, dar francezii, daca intrebai de Dacia, putini stiau la ce te referi. Logan era ceea ce stiau ei. Acum totul e diferit, intr-un an totul s-a schimbat. Cunosc Dacia Logan, Sandero si, mai nou, Duster."

"Secretul Dacia a fost lansarea in criza economica. Multi oameni au renuntat sa se gandeasca la masini scumpe si vor sa cheltuiasca mai putini bani. In acelasi timp, Dacia a venit cu mai multe modele si cu un nou design", spune Alain Prost, adaugand ca, la inceput, Loganul nu avea cel mai atragator design, dar modelele ulterioare au schimbat fata Daciei.

"Acum oricine ar conduce un Duster sau un Sandero, dupa ce cei de la Dacia au facut imbunatatiri atat la aspect, cat si la calitate, intr-un timp foarte scurt", rezuma francezul.

Intrebat cum ar descrie in trei cuvinte succesul Dacia pe plan european, Alain Prost raspunde: "Simplitate, pret mic si fiabilitate".

In 1999, francezul Alain Prost a primit premiul Sportivul Secolului, la categoria motor-sport, trofeu castigat de-a lungul timpului de nume mari precum Pelé, Muhammed Ali, Carl Lewis si Steffi Graf.

Urmărește Business Magazin

/analize/transporturi/alain-prost-despre-dacia-francezii-credeau-ca-logan-e-brandul-si-dacia-modelul-7442189
7442189
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.