Sfat anti-criza din Spania: Infiintati scoli-atelier!

Postat la 29 septembrie 2009 17 afişări

Directorul general al Serviciului Public de Ocupare (a fortei de munca n.red.) din Spania, Francisco Javier Orduna Bolea, spune ca o masura anti-criza care s-a dovedit buna in Spania in trecut a fost infiintarea de scoli-atelier.

"Infiintarea scolilor - atelier, program de succes privind calificarea profesionala, a fost initiat in '86-'87, timp in care peste 500.000 de tineri s-au format in aceste unitati, peste 60% dintre ei fiind integrati pe piata muncii", a precizat Francisco Javier Orduna Bolea.

Infiintarea scolilor - atelier aduce doua avantaje majore, respectiv imbunatatirea strategiei de invatare intr-un mediu real, in preajma locului de munca, ce nu pune accent pe invatarea teoretica si contributia la restaurarea patrimoniului national.

"Aceste axe aduc imbunatatiri pentru societate in ansamblu. O axa devine strategie propriu-zisa pentru ca obiectele de patrimoniu sunt reastaurate si ridica potentialul turistic", a adaugat acesta.

Declaratiile au fost facute in cadrul Conferintei bilaterale romano-spaniola avand ca tema principala utilizarea Fondului Social European. "Fondurile europene ne ajuta la crearea locurilor de munca mai bine platite. Procesul de intoarcere e mult mai complex. Fondurile europene ar trebui sa fie un fel de catalizator. Cred ca in Romania, cu cat vor fi mai putine crize politice, cu atat situatia economica va fi mai buna. Sper ca in a doua jumatate a anului viitor sa iesim din criza", a declarat ministrul muncii, Marian Sarbu.

Acesta a subliniat faptul ca modelul spaniol, completat de imbunatatirea generala a conditiilor de munca, a nivelului de trai si a infrastructurii ar putea, in cativa ani, sa creeze conditiile necesare pentru intoarcerea romanilor din strainatate. Oficialii spanioli au sosit in Romania pentru a prezenta exemplul spaniol privind atragerea de fonduri europene prin Fondul Social European (FSE).

Urmărește Business Magazin

/analize/servicii-financiare/sfat-anti-criza-din-spania-infiintati-scoli-atelier-4944754
4944754
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.