Pentru ce iau romanii credite?

Postat la 17 august 2010 103 afişări

In mediul urban, una din trei persoane, cu varste cuprinse intre 16 si 64 ani, sustine ca a apelat la o sursa de creditare, arata un studiu realizat de compania de cercetare de piata 360insights. Majoritatea celor care au luat credite s-a indreptat catre banci, pe cand imprumuturile tip leasing sau cele facute in cadrul unor magazine au o penetrare semnificativ mai mica.

"Cand vine vorba de credite bancare, 30% dintre romanii din mediul urban detin un astfel de imprumut", spune Manuela Danila, senior research executive in cadrul 360insights.

Mai indatorate par a fi persoanele din est si sud-estul tarii, pe cand in regiunea central-vestica gradul de indatorare este mai scazut. Au apelat intr-o masura mai mare la creditele bancare persoanele cu varste medii, intre 25 si 45 ani, dar si salariatii, cei ce au un loc de munca stabil, mai arata studiul citat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
credite,
bani,
vacante,
masaini
/analize/servicii-financiare/pentru-ce-iau-romanii-credite-6920968
6920968
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.