Mişcare surpriză în domeniul financiar: Cetelem IFN SA devine sucursală bancară a BNP Paribas Personal Finance

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 25 ianuarie 2018 450 afişări

Cetelem IFN SA, liderul pieţei creditelor de consum IFN din România, anunţă fuziunea cu BNP Paribas Personal Finance, acţionarul unic al companiei, şi transformarea într-o sucursală a celei din urmă - BNP Paribas Personal Finance SA Paris, Sucursala Bucureşti. Activitatea comercială din România va continua sub brandul Cetelem.

Mişcare surpriză în domeniul financiar: Cetelem IFN SA devine sucursală bancară a BNP Paribas Personal Finance

Procesul de transformare are loc ca urmare a deciziei strategice la nivel de grup, ce vizează îmbunătăţirea operaţiunilor în pieţele din Europa Centrală şi de Est, respectiv: Cehia, Slovacia, Austria, Ungaria, România şi Bulgaria.

 „Prin această iniţiativă vizăm eficientizarea modelului operaţional al pieţelor din regiune, pentru a susţine livrarea celor mai bune soluţii şi a celor mai competitive servicii pentru clienţii noştri. Suntem convinşi că trecerea Cetelem în această nouă etapă va avea efecte benefice,  atât pentru clienţi cât şi pentru întreaga piaţă românească a creditelor de consum. Cetelem s-a afirmat de-a lungul timpului drept un jucător de top, unul dintre cei mai puternici, iar în urma acestei transformări va beneficia de toate aceste premize pozitive asimilate de-a lungul timpului, la care se adaugă expertiza şi suportul grupului financiar din care face parte”, a declarat Bruno Leroux, CEO Cetelem Romania.

Procesul de transformare se va finaliza pe 1 Martie  2018, urmând ca după această dată activitatea comercială din România să continue sub brandul Cetelem, o marcă binecunoscută publicului român.

Clientii vor fi informaţi despre schimbarea statutului companiei via e-mail, scrisoare, precum şi prin intermediul site-ului companiei: www.cetelem.ro.

„Operaţiunile curente ale Cetelem România, precum şi oferta sa de produse şi termenii contractuali, agreaţi deja cu clienţii sau cu partenerii, nu vor fi afectate de procesul de fuziune. Cetelem România va rămâne acelaşi partener responsabil şi îşi va menţine obiectivul principal de a furniza soluţii financiare optimizate, dezvoltate pentru a preveni supraîndatorarea”, a mai declarat Bruno Leroux.

În România, Cetelem ofera credite de consum în magazine, carduri de credit sub sigla MasterCard, credite auto şi credite de nevoi personale cu acordare prin telefon sau Internet, precum şi în reţeaua de agenţii proprii. Cetelem are în oferta sa produse financiare lei, cu rate fixe, permiţând clienţilor companiei să aibă o imagine de ansamblu clară asupra situaţiei lor financiare şi să-şi poată gestiona mai bine bugetul pe toată perioada de creditare.

Cetelem IFN SA a luat naştere în 2005, după preluarea Credissson International SRL de către Cetelem S.A (actuala BNP Paribas Personal Finance SA), divizia de credite de consum a grupului financiar francez BNP Paribas.

Cetelem este lider pe piaţa creditelor de consum IFN în România, beneficiind de experienţa de 60 de ani a BNP Paribas Personal Finance în Franţa. În afară de creditul de consum în magazine, Cetelem oferă clienţilor săi carduri de credit sub sigla Mastercard, credite auto, credite de nevoi personale cu acordare prin telefon, Internet, intermediere pentru încheierea poliţelor de asigurări. În cei peste 14 ani de prezenţă pe piaţa din România, compania a deservit peste 1,2 milioane de români, oferind peste 1,8 milioane de împrumuturi.

BNP Paribas Personal Finance SA este liderul pieţei creditelor de consum în Franţa şi în Europa, prin intermediul activităţii de acordare a creditelor de consum şi credite imobiliare. Deţinută în proporţie de 100% de banca cu reputaţie internaţională BNP Paribas SA, BNP Paribas Personal Finance are aproape 17.500 de angajaţi şi operează în peste 30 de ţări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bnp paribas,
personal,
sucursala,
Cetelem

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.