Ghid de investitii in imobiliare

Postat la 06 octombrie 2009 169 afişări

Plusuri: potential ridicat de castig, control ridicat. Minusuri: risc ridicat, lichiditate redusa, costuri cu comisioanele, ciclicitate.

Investitia in imobiliare presupune mai mult decat gasirea unei case. Plasamentele imobiliare au devenit tot mai populare in ultimii ani datorita profiturilor ridicate cu care au fost asociate. Desi piata imobiliara ofera destule oportunitati pentru a obtine chilipiruri, achizitia si detinerea de active imobiliare este mai complicata decat investitia in actiuni si obligatiuni. Implica notari, taxe si ceva mai multa birocratie decat deschiderea unui cont de tranzactionare pe actiuni. In plus, activele imobiliare sunt putin lichide, astfel ca investitorul risca sa nu isi poata valorifica plasamentul prin vanzare.

Pe piata locala, nu exista un indice la care investitorii sa isi raporteze rezultatele portofoliului, asa cum investitorii in actiuni se raporteaza la indicele bursier BET. In mod similar, si riscul este dificil de estimat. Riscul si randamentul sunt usor de aflat pe piata de actiuni, in schimb, pe piata imobiliara, randamentele sunt mai dificil de calculat.

Aspectul cel mai putin placut al pietei imobiliare este tranzactionarea activelor. De cele mai multe ori speculatorii fac piata, cel putin pe termen scurt. In anii trecuti, pe piata locala, profiturile acestor tranzactii au fost umflate prin folosirea "leverage-ului" (bani imprumutati), precum si de dezechilibrul urias dintre cerere si oferta. Odata cu inghetarea creditarii, piata imobiliara a intrat in declin, oferind nesperate oportunitati pentru investitorii care dispun de lichiditati.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
servicii financiare,
ghid,
investitii,
imobiliare
/analize/servicii-financiare/ghid-de-investitii-in-imobiliare-4961523
4961523
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.