Ghid de investitii in aur

Postat la 06 octombrie 2009 115 afişări

Plusuri: stabilitate, siguranta, corelare redusa cu pietele de actiuni. Minusuri: acces limitat, lichiditate redusa.

Motivul pentru care aurul este atat de important in economie se bazeaza pe faptul ca a reusit sa conserve cu succes averea multor generatii.

Una dintre principalele diferente dintre investitia in aur in urma cu o suta de ani si investitia in aur din zilele noastre este ca investitorul poate lua parte la valoarea intrinseca a aurului prin mai multe metode. Acesta poate investi in aur plasand in contracte futures pe aur, achizitionand monede de aur, actiuni la companiile de minerit, in fonduri mutuale care investesc in aur sau in bijuterii.

Alternativele de a face plasamente in aur sunt insa foarte limitate pe plan local. Banca Nationala, care dispune de peste 103 tone de aur in rezerva, nu mai deruleaza de mai multi ani operatiuni curente cu populatia. Cu toate acestea, Banca Nationala lanseaza periodic emisiuni numismatice.

Cea mai recenta emisiune a BNR a avut loc luna trecuta, cand au fost puse in circulatie trei monede (una din aur) dedicate domnitorului Vlad Tepes, cu ocazia aniversarii a 550 de ani de la prima atestare documentara a orasului Bucuresti. In scurt timp de la achizitie, monedele de aur au fost scoase la vanzare pe site-ul de licitatii online ebay.com la pret dublu, respectiv 3.000 de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
servicii financiare,
investitii,
aur
/analize/servicii-financiare/ghid-de-investitii-in-aur-4961512
4961512
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.