Ghid de investitii in actiuni

Postat la 06 octombrie 2009 56 afişări

+ potential de caștig ridicat, acces facil, transparenta , informatiilor, ușor de monitorizat, dividende; - risc ridicat, volatilitate, costuri de intermediere.

Pe scena investitiilor, actiunile au fost și vor ramane permanent in lumina reflectoarelor. Au facut milionari din oameni obișnuiti, la fel de bine cum au ruinat averile a mii de investitori, au dat sperante și au prabușit vise.

Pe piata locala, investitorii pot alege acum intre peste o suta de companii listate pe Bursa de Valori București, incluse in trei categorii diferite in functie de calitatea acestora, și peste 1.500 de companii listate pe piata RASDAQ, mai putin lichide și mai putin transparente decat primele.

Din investitia in actiuni se poate caștiga fie din dividende (parte din profitul unei societati care revine fiecarui actionar in raport cu actiunile pe care le poseda), fie din aprecierea actiunilor, atunci cand compania este listata la Bursa, fie din ambele situatii.

Inainte de a investi in actiuni, investitorul trebuie sa fie pregatit sa iși asume riscuri, cu alte cuvinte sa iși permita sa piarda. In termeni simpli, riscul poate fi definit ca incertitudinea unui rezultat. Actiunile au reputatia de a fi printre cele mai riscante plasamente de pe piata de capital, aducatoare de mari pierderi. Exista și jumatatea plina a paharului: pe piata de capital, riscul ridicat este asociat cu potentialul ridicat de caștig. Istoria arata ca pe termen lung actiunile au adus profituri superioare obligatiunilor, titlurilor de stat sau depozitelor bancare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
servicii financiare,
actiuni,
investitie,
ghid
/analize/servicii-financiare/ghid-de-investitii-in-actiuni-4961456
4961456
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.