Cine este tânărul de doar 27 de ani care a transformat o idee venită în timpul facultăţii într-o afacere profitabilă

Postat la 12 martie 2024 921 afişări

Cine este tânărul de doar 27 de ani care a transformat o idee venită în timpul facultăţii într-o afacere profitabilă

Şi tu ai prea multe carduri de fidelitate în portofel? De la o astfel de problemă i-a venit lui Mircea Dragotă, în vârstă de 27 de ani, ideea de a muta într-o versiune digitală tot teancul de carduri care îl incomoda. Şi aşa a apărut Stampino, o aplicaţie care le stochează pe toate şi care face să fie mai uşoare şi viaţa, şi portofelul.

„Stampino a fost fondat acum trei ani de către mine. Ideea a luat naştere din experienţa mea personală din timpul anilor de studenţie. Cărui student nu-i plac ofertele la cafea sau la orice alt tip de produs? Dar cu fiecare ofertă nouă se mai aduna un cartonaş în portofel, iar cu timpul începeam să le pierd, să le uit sau să încep un nou cartonaş nou fără să le termin pe cele deja începute. Astfel am văzut o problemă, dar pe care o puteam rezolva cu o soluţie simplă şi eco-friendly, pentru a reduce această risipă de cartonaşe şi a creşte confortul clienţilor, având toate cardurile de fidelitate la un click distanţă”, povesteşte Mircea Dragotă.

A lucrat circa opt luni până când a fost totul gata, iar în paralel a căutat şi potenţiali clienţi, mergând din uşă în uşă în diferite localuri pentru a le prezenta soluţia. Îşi dorea ca, la lansarea oficială, să aibă cel puţin şase localuri înregistrate în aplicaţie şi aşa a şi fost. „Am lansat Stampino pe 14 martie 2021. Tot în aceeaşi perioadă, înainte de lansare, am dezvoltat şi site-ul web, precum şi logoul şi paginile oficiale de socializare.” Stampino este, practic, o aplicaţie care nu necesită înregistrare sau cont din partea utilizatorului şi care se poate descărca în câteva secunde pe orice dispozitiv iOS sau Android. Utilizatorul trebuie să adauge cartonaşele localurilor preferate şi să prezinte codul său QR unic după fiecare achiziţie pentru a aduna ştampilele sau punctele corespunzătoare.

După completarea cartonaşelor, va beneficia de produse gratuite sau reduceri. „Mie îmi plac lucrurile simple şi la obiect, aşa că am dus totul la un alt nivel şi am integrat şi suport pentru Apple şi Google Wallet. Astfel, utilizatorii pot accesa codul QR Stampino direct din portofelele digitale sau de pe smartwatch cu un singur click, fără a mai deschide aplicaţia.” Mircea a absolvit Facultatea de Automatică şi Calculatoare de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, apoi a urmat un master în inginerie software. Este iOS team lead la o companie de dezvoltare software din Cluj, unde se ocupă cu dezvoltarea aplicaţiilor iOS, în mare parte în domeniul educaţiei. Iar în paralel, se preocupă să facă Stampino să crească. „Momentan sunt 31 de afaceri înregistrate în aplicaţie. Acestea sunt din domeniul HoReCa (restaurante, cafenele, magazine de bubble tea), organizatori de petreceri şi săli de fitness.”

CITITI AICI MATERIALUL INTEGRAL

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aplicaţie,
carduri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.