Cine este cel mai nou criptomiliardar al lumii şi cum a ajuns el să deţină o avere de peste 1 miliard de dolari

Postat la 10 mai 2021 18948 afişări

Cine este cel mai nou criptomiliardar al lumii şi cum a ajuns el să deţină o avere de peste 1 miliard de dolari

Vitalik Buterin, un programator ruso-canadian în vârstă de 27 de ani, a creat ethereum în 2013 când avea 19 ani. Criptomoneda a fost lansată în 2015, iar acum Buterin deţine aproximativ 333.500 de unităţi în portofelul său public, scrie CNN.

► Multiplicat cu valoarea record de 3.500 de dolari pe care activul digital a atins-o marţi, 4.05.2021 (înainte de tipar N.red.) se obţin peste

1,1 miliarde de dolari.

► Buterin a cofondat Bitcoin Magazine, o publicaţie care se ocupă de bitcoin şi de alte criptomonede, în 2012.

► În 2014, a fost selectat pentru a face parte din Thiel Fellowship, un program de doi ani creat de miliardarul Peter Thiel care „acordă 100.000 de dolari tinerilor care vor să construiască lucruri noi în loc să stea într-o sală de clasă ".

► Nu este foarte activ pe reţelele de socializare - surprinzător pentru un tip cu 1,4 milioane de urmăritori pe Twitter.

Valoarea ethereum a crescut de peste patru ori în 2021, cu 375%. Criptomoneda este în prezent a doua cea mai mare monedă digitală după valoarea de piaţă - puţin sub jumătate din capitalizarea de piaţă a bitcoin. Valoarea totală a criptomonedei este acum de aproximativ

403 miliarde de dolari, potrivit CoinMarketCap. Un ether a atins 3.482 de dolari marţi.

► Deşi investitorii cumpără şi vând mii de criptomonede diferite, etherul şi bitcoin reprezintă aproape două treimi din întreaga piaţă mondială a criptomonedelor, de 2,3 trilioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.