CE a declansat o procedura de infringement impotriva Romaniei in privinta serviciilor de plata

Postat la 03 iunie 2010 7 afişări

CE a declansat proceduri de infringement impotriva Romaniei si a altor patru state membre, carora le va trimite scrisori prin care le cere sa implementeze complet in legislatiile nationale directiva serviciilor de plata, care pregateste introducerea Sistemul Unic de Plati in Europa (SEPA).

Cipru, Grecia, Spania, Polonia si Romania vor primi scrisori argumentate prin care va solicita ca autoritatile din aceste tari sa implementeze complet directiva in legislatiile nationale, se arata intr-un comunicat transmis joi de Comisia Europeana (CE).

Scopul directivei este acela de a asigura ca platile electronice de pe piata interna a UE (transferuri de credit, debit direct si plati cu cardul) sa devina la fel de simple, eficiente si sigure cum sunt cele efectuate pe plan local, in interiorul unui stat membru.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
CE,
servicii
/analize/servicii-financiare/ce-a-declansat-o-procedura-de-infringement-impotriva-romaniei-in-privinta-serviciilor-de-plata-6263212
6263212
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.